ΕλλάδαΚόσμος

Ελληνίδα ερευνήτρια δίνει ελπίδες στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας (βίντεο)

Η Ελληνίδα νευροανοσολόγος- ερευνήτρια Κατερίνα Ακάσογλου τιμήθηκε για Καινοτομία στην Έρευνα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) με το διεθνές Βραβείο Barancik.
Η δρ. Ακάσογλου εργάζεται στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ως επικεφαλής σειράς μελετών και ερευνών σχετικά με τον ρόλο πρωτεϊνών που βοηθούν στην πήξη του αίματος στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Μέσω του αντισώματος που κατασκεύασε η ομάδα της και χορηγείται χωρίς να προκαλέσει κάποια βλάβη στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, απενεργοποιεί τη βλαπτική της δράση. Το έργο της δρ. Ακάσογλου είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας και αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για πιο αποτελεσματικές θεραπείες της συγκεκριμένης νόσου αλλά και άλλων νόσων του νευρικού συστήματος όπως το Αλτσχάιμερ.

Η βραβευμένη Ελληνίδα ερευνήτρια αποφοίτησε από το λύκειο της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, με μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Rockefeller και New York University.

Το όνειρο της όταν ήταν μικρή ήταν να γίνει φαρμακοποιός για να βοηθά τους ανθρώπους να ξεπερνούν τις ασθένειές τους όμως αυτό το παιδικό όνειρο την οδήγησε τελικά πολύ πιο ψηλά από όσο μπορούσε τότε να φανταστεί.

ertnews.gr

Back to top button