ΑθλητικάΚαστοριά

Αεροσφαίριση: Ξανά σε δράση η Airsoft Team Kastorias

Το Airsoft Team Kastorias είναι μια παρέα ατόμων που μοιράζονται το ίδιο πάθος, την αεροσφαίριση (Airsoft). Σκοπός μας είναι να διασκεδάζουμε -κυρίως- τις Κυριακές μας διοργανώνοντας παιχνίδια και να προωθήσουμε την αεροσφαίριση στην πόλη μας.
Μετά από αρκετό καιρό παύσης των δραστηριοτήτων λόγω καλοκαιρινών υποχρεώσεων είναι ώρα να επανέλθουμε με νέα διάθεση.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει και να δοκιμάσει το άθλημα/χόμπι μπορεί να επικοινωνήσει μέσω FB η στο τηλ. 6949848893.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο εξοπλισμός που απαιτείται παρέχεται δωρεάν για την γνωριμία σας με το άθλημα.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ AIRSOFT
Η χρήση προστατευτικών γυαλιών/μάσκας επιβάλλεται καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο πεδίο. Απαγορεύεται η αφαίρεσή τους οπουδήποτε εντός του πεδίου συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλών ζωνών (safe zones ή safe houses). Δεν βγάζουμε ποτέ τα γυαλιά μας εν ώρα παιχνιδιού, ακόμη και αν έχουν θολώσει ή λερωθεί. Αν δούμε κάποιον χωρίς γυαλιά εντός πεδίου παιχνιδιού τότε φωνάζουμε “ΤΥΦΛΟΣ” για να ενημερωθούν οι υπόλοιποι παίκτες και να σταματήσει το παιχνίδι προσωρινά μέχρι την απομάκρυνση του εκτός πεδίου.
• Safe zone ή safe house είναι ο χώρος, που ορίζεται από τον εκάστοτε διοργανωτή, στον οποίο ξεκουράζονται οι παίχτες ή αποθηκεύουν τα πράγματά τους.
• Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε όπλου Airsoft μέσα στις ασφαλείς ζώνες (safe zones).
• Δοκιμές αεροβολων και μετρήσεις θα γίνονται εκτός των safe zones και προς την αντίθετη κατεύθυνση.
• Απαγορεύονται οι βολές από και προς τα safe zones.
• Οι μετρήσεις γίνονται με ΠΛΑΣΤΙΚΑ bbs 0.20 γραμμαρίων και με μηδενισμένο HopUp
• Οι νεκροί δεν μιλάνε ή έστω όταν μιλάνε δεν λένε τίποτα σχετικό με το παιχνίδι-σενάριο που παίζεται. Αποχωρούν από τον χώρο με το ένα χέρι σηκωμένο για να τους αναγνωρίζουν οι υπόλοιποι, ενώ προσπαθούν να μην δημιουργούν πρόβλημα στην εξέλιξη του παιχνιδιού κατά την αποχώρηση τους.
• Όταν βγαίνουμε από το παιχνίδι (είτε επειδή θέλουμε να αποχωρήσουμε, είτε επειδή χτυπηθήκαμε, κλπ) ασφαλίζουμε αμέσως το αεροβόλο μας.
• Όταν είμαστε σε safe house ή χώρο συγκεντρώσεως των παικτών (εκτός πεδίου ή παιχνιδιού) το όπλο μας πρέπει να είναι πάντα ασφαλισμένο.
• Εκτός παιχνιδιού δεν κάνουμε βολή όταν στον ευρύτερο χώρο ανάμεσα σε εμάς και τον στόχο μας βρίσκονται άλλα άτομα που ενδεχομένως ξαφνικά να βρεθούν στην γραμμή πυρός μας.
• Αρκεί ένα μπιλάκι να σε χτυπήσει οπουδήποτε πάνω στο σώμα σου για να βγεις εκτός παιχνιδιού.
• Απαγορεύονται οι τυφλές βολές! Τυφλή βολή θεωρείται οποιαδήποτε βολή κατά την οποία δεν υπάρχει σκοπευτική γραμμή (νοητή ευθεία μάτι – σκοπευτικό όπλου αεροβόλου – στόχος).Τυφλή βολή θεωρείται επίσης το να τρέχουμε και να ρίχνουμε σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κοιτάμε.
ΓΕΝΙΚΑ Εκτός παιχνιδιού είμαστε ευγενείς και φιλόξενοι και προσπαθούμε να γνωριστούμε καλύτερα με νέους παίκτες, ώστε να τους μεταδώσουμε τόσο πνεύμα ευγενούς άμιλλας όσο και γνώση-εμπειρία για το Airsoft και τους κανόνες του. Εντός παιχνιδιού είμαστε πάντοτε ευγενείς και υπομονετικοί. Ευγενής άμιλλα σημαίνει και ανάλογη συμπεριφορά προς τους συμπαίκτες μας εντός και εκτός παιχνιδιού ή πεδίου. Εντός παιχνιδιού είμαστε πρώτα απ’ όλα τίμιοι παίκτες και έπειτα ψύχραιμοι και υπομονετικοί. Λειτουργούμε απέναντι στους άλλους όπως θα θέλαμε και αυτοί να λειτουργήσουν προς εμάς. Σε κάθε περίπτωση αμφιβολίας ή παρερμηνείας σε οτιδήποτε έχει σχέση με το σενάριο που παίζεται ή τους κανόνες που ισχύουν και προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων (και εντάσεων) που θα χαλάσουν το παιχνίδι για όλους, θα πρέπει να λειτουργούμε ως αν να έχει ο άλλος δίκιο (ακόμη και όταν δεν έχει).Αν παρ’ όλα αυτά ένα παίκτης έχει “φορτώσει” από ένα ατυχές περιστατικό, καλύτερα να αποσυρθεί εκτός παιχνιδιού σε κάποιο από τα safe-house εκτός πίστας και να προσπαθήσει να ηρεμήσει. Όλα τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού μπορούν κάλλιστα να επιλυθούν με ήρεμη συζήτηση εκτός παιχνιδιού. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το Airsoft είναι παιχνίδι μεν, αλλά αγγίζει και τα όρια του extreme sport δε. Συνεπώς ότι ισχύει σε ένα extreme sport όσον αφορά τα ατομικά και συλλογικά μέτρα ασφαλείας, αλλά και τον ανάλογο εξοπλισμό, ισχύει και για το Airsoft. Όταν συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι είμαστε πάντα προσεκτικοί στις όποιες παρατηρήσεις και επισημάνσεις παλαιότερων παικτών ή των διοργανωτών σε ό, τι έχει σχέση με τον χώρο διεξαγωγής και των πιθανών επικίνδυνων σημείων που θα πρέπει να αποφεύγονται ή να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή από εμάς και δεν λειτουργούμε εκτός ή υπεράνω των πλαισίων ασφαλείας ή των χωροταξικών υποδείξεων που μας γίνονται και αφορούν ειδικότερα θέματα ασφάλειας μας. Το Airsoft είναι πρώτα απ’ όλα παιχνίδι και έπειτα ένα ιδιαίτερο άθλημα, το οποίο βασίζεται σε πάρα πολύ συγκεκριμένους κανόνες, αλλά πάνω απ’ όλα στην προσωπική ανά άτομο αντίληψη περί τιμιότητας και ευγενούς άμιλλας η οποία τελικά καθορίζει όλα τα υπόλοιπα εντός και εκτός παιχνιδιού και επί πλέον προϋποθέτει μία ελάχιστη βάση στοιχειώδους ευγένειας και καλών τρόπων μεταξύ των μελών της ευρύτερης κοινότητας Airsoft

Back to top button