Ελλάδα

Πέθανε ο Ανδρέας Νομικός, γνωστός και ως “φτερού” (βίντεο)

Ο Ανδρέας Νομικός, γνωστός ως «φτερού», έφυγε από την ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν, σε ηλικία 84 ετών. Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έχοντας δίπλα του μέλη της οικογένειάς του.
Ο Ανδρέας Νομικός, γεννημένος το 1937 στη Λήμνο, γνωστότερος ως «φτερού», ήταν υπαίθριος μικροπωλητής της Αθήνας. Πωλούσε φτερά για ξεσκόνισμα και φώναζε με ψιλή φωνή «φτερά…και πούπουλα». Αποτελούσε γραφική φυσιογνωμία της Αθήνας πάνω από 50 χρόνια, από τη δεκαετία του ’60 και η έκφραση «φτερά… και πούπουλα» έχει μείνει κλασική.
Πολλοί δεν γνώριζαν ότι ήταν οικογενειάρχης με τρία παιδιά. Πολλοί πίστευαν ότι χρησιμοποιούσε επίτηδες την ψιλή φωνή, με σκοπό να προσελκύει την προσοχή και να πουλήσει τα φτερά του.
Ως ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε πολλές κωμωδίες και σε αρκετές από αυτές σε ρόλο πωλητή φτερών. «Φτερού, φτεράααα, πάρτε καλά φτεράααα», είναι η φράση που φωνάζει αμέτρητες φορές καθημερινά, διαλαλώντας την πραμάτεια του και προκαλώντας ευχάριστα με το διαφορετικό του στυλ.
Αγαπημένη του στάση ήταν πάντα στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου οι ναύτες περίμεναν στην αφετηρία το λεωφορείο για να πάνε στο Σκαραμαγκά. Ο Ανδρέας Νομικός μόλις πλησιάζει σε κάποιο γνωστό του μαγαζί, εκτός από την καλοσυνάτη “καλημέρα” που λέει πάντα, παρατηρεί τους πελάτες και το ντύσιμο τους. Ως ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε πολλές κωμωδίες και σε αρκετές από αυτές σε ρόλο πωλητή φτερών ή σε ρόλο θηλυπρεπούς.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΦΟΥΣ:

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ:

https://www.youtube.com/watch?v=DaZeggjESvo&t=145s

Ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΟ ΔΡΑΣΗ:

Back to top button