Κοζάνη

Σκράμπλ στην ποντιακή διάλεκτο από τον πολιτιστικό σύλλογο Πτολεμαΐδος (βίντεο)

Νέα διοίκηση νέοι στόχοι για τον πολιτιστικό σύλλογο Πτολεμαΐδος, που ξεκίνησε την θητεία του με την δημιουργία ομίλου Scrabble, πλην όμως στην ποντιακή διάλεκτο!

Στον 3ο όροφο του ειδικά διαμορφωμένου χώρου της βιβλιοθήκης του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδος, μικροί και μεγάλοι, επιδίδονται σε ένα παιχνίδι γνώσεων και ψυχαγωγίας. Η ιδιαιτερότητα αυτού του επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι η γλώσσα. Πρόκειται για την ποντιακή διάλεκτο. Με ένα ιστορικό λεξικό της Ποντιακής διαλέκτου και μια αντίστοιχη γραμματική του αρχιμανδρίτη Άνθιμου Παπαδόπουλου, ανά χείρας για σωστή ετυμολογία και σύνταξη οι υπεύθυνοι του συλλόγου δοκούν στην αναζωογόνηση της διαλέκτου και την θεσμοθέτηση ενός τουρνουά σκράμπλ στα Ποντιακά, αναφέρει ο Γιάννης Καρύδης, αντιπρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Πτολεμαΐδος.

Τα μαθήματα σκράμπλ προσφέρονται δωρεάν -μία φορά την εβδομάδα- και θα βοηθήσουν μεταξύ άλλων στην καλύτερη εκμάθηση και διάδοση της ποντιακής διαλέκτου, ενώ φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η διεξαγωγή τους επόμενους μήνες, ενός τουρνουά σκράμπλ στην περιοχή.

ertnews.gr

Back to top button