Ελλάδα

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μετά τις 31 Μαρτίου

Την πόρτα της εξόδου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα δουν μετά τις 31 Μαρτίου οι υγειονομικοί που δε θα εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού μέχρι τότε. Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο «Ώρα Ελλάδος» και το Open.

«Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορoνοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
«Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Εξήγησε πως αυτό θα γίνει «με νομοθετική ρύθμιση» προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».

 

ethnos.gr

Back to top button