Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ψηφίζουμε το καταπληκτικό τραγούδι “Το εισιτήριο” από το Γυμνάσιο Πενταβρύσου, στον διαγωνισμό του European School Radio (βίντεο)

Το σχολείο μας είναι το Ημερήσιο Γυμνάσιο Πενταβρύσου Καστοριάς, από τον παραμεθόριο νομό της Δυτικής Μακεδονίας. “Το εισιτήριο” είναι η δημιουργική ανάσα των παιδιών μετά από μια δύσκολη περίοδο και η αφορμή να ονειρευτούν και να ταξιδέψουν με πυξίδα τα όνειρά τους. Το τραγούδι μας δημιουργήθηκε έπειτα από μια όμορφη διαδικασία αναπόλησης, στοχασμού και έκφρασης συναισθημάτων γύρω από την έννοια του “ταξιδιού” κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι καρπός της συνεργασίας των μαθητριών και της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου μας Μιχαήλ Δωροθέας, η οποία συντόνισε μουσικά και εμψύχωσε την ομάδα για τη δημιουργία των στίχων και της μουσικής. Η ηχογράφηση και η επεξεργασία πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα μουσικής του σχολείου μας από την ίδια την εκπαιδευτικό. Το βίντεο που συνοδεύει τη συμμετοχή μας είναι εμπνευσμένο και φτιαγμένο αποκλειστικά για το διαγωνισμό και όλα τα πλάνα είναι πρόσφατες αυθεντικές λήψεις.
Τα κορίτσια της ομάδας μας που συμμετείχαν στη δημιουργία του τραγουδιού και στη χορωδία είναι οι μαθήτριες της ΄Β τάξης: Λαζάρου Καλλιόπη-Ελευθερία, Μπουλγούρη Άννα, Παύλου Αλεξάνδρα (σόλο), Τριανταφυλλίδου Δέσποινα, Χρυσάφη Ιωάννα-Γρηγορία και η μαθήτρια της ΄Γ τάξης Αλατζόγλου Στυλιανή.
Ελπίζουμε το μήνυμά μας να ταξιδέψει στις καρδιές σας!
——————————————————–

“Το εισιτήριο” έφτασε!
Η χαρά είναι απερίγραπτη καθώς ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας το τραγούδι που συνθέσαμε για τον φετινό σχολικό διαγωνισμό του European School Radio με θέμα “Ταξιδεύοντας”
Οι φωνές των μαθητών δίνουν ένα όμορφο μήνυμα και η ψήφος σας είναι πολύ σημαντική, καθώς η Ψηφοφορία των Ακροατών μόλις άρχισε!
 Ευχαριστώ πολύ τη διευθύντρια του σχολειου μας Άννα Τσεβεκίδου για τη στήριξή της, όλα τα παιδιά που μου εμπιστεύτηκαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και φυσικά τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη για το όμορφο βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι μας!
Δωροθέα Μιχαήλ
Στον σύνδεσμο contest.europeanschoolradio.eu/vote/ στηρίξτε κάνοντας like στο: 7356 Ημερήσιο Γυμνάσιο Πενταβρύσου Καστοριάς (οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές και θα πρέπει να αναζητήσετε το τραγούδι με το ψαχτήρι). Η ψηφοφορία λήγει τη Δευτέρα 25/4/2022 21:00 PM

 

 

Back to top button