Φλώρινα

Γρηγορία Οικονόμου: “Κατέκτησε” το Bollywood η αρχιτέκτονας απ’ τη Φλώρινα

Τι κοινό έχουν πολυτελείς πολυκατοικίες, εξοχικά, μονοκατοικίες, μπανγκαλόους, και επαύλεις της ελίτ των Ινδιών και της show biz του Bollywood και του Tollywood? Μια ελιά στους διάσημους ιδιοκτήτες τους, για να θυμίζει την συνεργασία με την Ελληνίδα Αρχιτεκτόνισσα Γρηγορία Οικονόμου που με γραφεία στο Νέο Δελχί, τη Βομβάη, το Bengaluru, το Chennai, και το Hyderabad, κατέκτησε τα τελευταία 13 χρόνια τις Ινδίες.

Φλώρινα, Βέλγιο, Νέο Δελχί… κι η Γρηγορία Οικονόμου όχι μόνο βρήκε τη θέση της στη χώρα του ενάμιση δισεκατομμυρίου κατοίκων, αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη και την αποδοχή διάσημων της βιομηχανίας θεάματος όπως ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης κι η ηθοποιός Rakesh Roshan.

Δημιούργησε πρωτοποριακά τη μοναδική κατασκευή σπιτιού με σκυρόδεμα.. Έγινε εξώφυλλο στο ΕLLE DÉCOR αναδείχθηκε κορυφαία σχεδιάστρια για την εξοχική κατοικία της χρονιάς συγκαταλέγεται μεταξύ των 100 αρχιτεκτόνων για το βραβείο καλύτερης κατοικίας καθώς τα έργα της αναδεικνύουν την παραδοσιακή ινδική αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τα δυτικά πρότυπα κατασκευών.

Περήφανη για την καταγωγή της παρά την διεθνή αναγνώριση η Γρηγορία παραμένει το κορίτσι απ’ την Φλώρινα, που λατρεύει το πράσινο γιατί της θυμίζει τα βουνά των παιδικών της χρόνων.

 ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

Back to top button