Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η Δυτ. Μακεδονία στο πρόγραμμα προσωπικού βοηθού για άτομα με αναπηρία

Η Δυτική Μακεδονία θα βρίσκεται στην δεύτερη φάση του προγράμματος προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία, δεσμεύτηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα σε θέματα Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο κτίριο της Περιφέρειας με Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αναπηρίας, με γονείς και την Βασιλική Σαλβέρα, η οποία και έθεσε την άμεση ανάγκη που υπάρχει κυρίως για τα άτομα με βαριές αναπηρίες που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν να ξεκινήσουν άμεσα.

Στην υφυπουργό τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών με βαριές αναπηρίες, το θέμα των επιδομάτων και των συντάξεων καθώς και οι δομές που λειτουργούν ή αναμένεται να λειτουργήσουν. Θετική φάνηκε η Υφυπουργός στο ζητούμενο να ενταχθούν και οι Σύλλογοι ΑμεΑ στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ώστε να προσλαμβάνονται άτομα μέσω αυτών με τις ειδικότητες είναι απαραίτητες όπως ψυχολόγοι εργοθεραπευτές κτλ.

Σε ότι αφορά στις ενέργειες που γίνονται στην περιοχή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε στην κ. Μιχαηλίδου τον σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει μαζί με την πολιτική προστασία την καταγραφή των ατόμων μικρών αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας από όλη την Δυτική Μακεδονίας ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να γνωρίσουν οι εμπλεκόμενοι, αστυνομία πυροσβεστική και εθελοντές που βρίσκονται με την πληροφορία να διοχετεύεται άμεσα σε περίπτωση που θα χρειαστεί. Μάλιστα θα γίνει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας που έχει έδρα το Πανεπιστήμιο. Τέλος θα προχωρήσει πιλοτικά ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με μια υποδομή στην Φλώρινα για την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Περισσότερα στο ertnews.gr

Back to top button