Καστοριά

Προσπάθειες για να μη μπει «λουκέτο» στην καρδιολογική κλινική (ρεπορτάζ)

Την ύστατη προσπάθεια ώστε να μη βρεθεί χωρίς καρδιολογική κλινική το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν ξεκινήσει φορείς της περιοχής και κυρίως ο Ιατρικός Σύλλογος, όπως τουλάχιστον δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

«Έχω απευθύνει έγγραφη έκκληση προς όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν ώστε να μην κλείσει η καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, οπότε και αναμένεται να βγει στη σύνταξη ο διευθυντής της καρδιολογικής, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα, από τη στιγμή που μόνιμη θέση στο νοσοκομείο κατέχει και η κα. Αντιπεριφερειάρχης, Δέσποινα Κοζατσάνη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά στο GRTimes ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση για το τι επρόκειτο να συμβεί στην περίπτωση μη εύρεση λύσης  και συνταξιοδότησης του διευθυντής της κλινικής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, υπογράμμισε πως τότε «θα δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα με τις εφημερίες. Επαναλαμβάνω όμως ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια – δύο βδομάδες ακόμα προκειμένου να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια».

Αναφορικά με το αν υπάρχει ενδιαφέρον για κάλυψη θέσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες μετά την έκκληση που τους έχει απευθύνει, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανέναν. Είναι δύσκολο βέβαια. Όταν είσαι 20 χρόνια εκτός, έχεις απομακρυνθεί από τη νοσοκομειακή περίθαλψη και είναι δύσκολο να επανέλθεις. Περιμένουμε όμως».

Είναι τεράστιο πλήγμα για την περιοχή

Στην απευκταία περίπτωση κατά την οποία η κλινική βάλει τελικά λουκέτο, ο πρόεδρος του ΙΣΚ συμπληρώνει πως θα επρόκειτο για ένα «βαρύτατο πλήγμα, το οποίο θα δεχθεί η περιοχή, ενώ οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα, θα πρέπει να εξυπηρετούνται από νοσοκομεία όμορων νομών, όπως η Κοζάνη, η Πτολεμαΐδα, η Φλώρινα ή τα Γρεβενά. Είναι υποχρέωση όλων να προσπαθήσουμε ώστε να μην μπει λουκέτο σ’ αυτό το κομβικό τμήμα του νοσοκομείου, με πρώτη βέβαια την Πολιτεία η οποία πρέπει να μεριμνήσει άμεσα και να δώσει τη λύση».

grtimes.gr

 

 

 

Back to top button