Ελλάδα

Ταλιατέλες με σολομό και κρέμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπιτικές ταλιατέλες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με τη βότκα ή το κρασί και βράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Ρίχνετε κατόπιν το μισό σολομό και ανακατεύετε 1΄-2΄. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, αρκετό πιπέρι και τον άνηθο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη βράζετε 3΄ μέχρι να δέσει.
  3. Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο καπνιστό σολομό. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως

icookgreek.com

Back to top button