Ελλάδα

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο και σάλτσα βαλσαμικού ξιδιού

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. πράσινη ή μοβ σγουρή σαλάτα
  • 400 γρ. ρόκα και σπανάκι νεαρά φύλλα
  • 1/2 αβοκάντο σε φετάκια
  • 1 μικρό αγγουράκι ή 1/2 κανονικό σε ροδέλες
  • Για τη σάλτσα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε όλα τα σαλατικά σε ένα μπολ και τα πιέζετε απαλά με τα χέρια ανακατεύοντας (να κάτσουν λίγο). Προσθέτετε το αγγουράκι και τα φετάκια αβοκάντο.
  2. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξίδι, το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλάτι και περιχύνετε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Συμβουλή

Αν θέλετε μπορείτε να σοτάρετε πριν το ρίξετε στο μπλέντερ το σκόρδο, όχι πολτοποιημένο, αλλά σε φετάκια σε λίγο λάδι.

Αν θέλετε και τυρί, της πάνε και τα μπλε και η παρμεζάνα και το ανθότυρο.

Το αβοκάντο μαυρίζει εύκολα. Προσθέστε το στα πλάσινα σαλατικά τη στιγμή που θα περιχύσετε με ντρέσινγκ και θα σερβίρετε τη σαλάτα.

icookgreek.com

Back to top button