Καστοριά

Το ΟΧΙ σαν διαχρονική αξία (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Σήμερα βλέπουμε ένα άλλο λαό τον ουκρανικό να έχει πει και αυτός το δικό του ΟΧΙ

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά πατρίδα πάντα ψηλά τη σημαία, πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσεις τον κάθε εχθρό που θα μας επιτεθεί. Ενωμένοι και αποφασισμένοι να πούμε το νέο ΟΧΙ σε κάθε περίπτωση που κάποιος τολμήσει να πατήσει τα ιερά χώματα μας.
Σήμερα βλέπουμε ένα άλλο λαό τον ουκρανικό να έχει πει και αυτός το δικό του ΟΧΙ να αντιστέκεται στην εισβολή στη χώρα του ξένων στρατευμάτων. Κάπως έτσι και σε μας ο Μεταξάς είπε όχι στην Ιταλία που ζήτησε να περάσει ελεύθερα από την πατρίδα μας.
Πολλοί δεν περίμεναν να πολεμήσουν οι Ουκρανοί. Για μένα ήταν ευχάριστο και ταυτόχρονα διδακτικό για το γείτονά μας απέναντι που έχει παρόμοιες σκέψεις και τις διατυπώνει χωρίς ντροπή κάθε μέρα.
Ο Ερντογάν και ο κάθε Ερντογάν πρέπει να καταλάβουν ότι ανεξάρτητα από την επικρατούσα χαλαρότητα και φαινομενική απάθεια δεν μπορεί ένας λαός σαν τον δικό μας να παραδοθεί σε έναν εισβολέα. Και όταν το κάνει όπως έκαναν κάποιοι στο Χίτλερ που τον άφησαν να περάσει χωρίς να ανοίξει μύτη για χρόνια πολλά αυτή η ντροπή δεν σβήνει.
Αυτό λοιπόν είναι το καθήκον μας. Να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας το σπίτι μας την ιστορία μας τους προγόνους μας. Οι αμυντικοί πόλεμοι έχουν πάντοτε την ιστορία με το μέρος τους. Οι επιθετικοί σπάνια.
Μακριά από ακραίους εθνικισμούς, μακριά από μισαλλοδοξίες με αίσθημα πατριωτικής συνείδησης με γνώμονα την ιστορία μας τους φιλοσόφους μας,τις πανανθρώπινες αξίες των προγόνων μας που ανακάλυψαν τη δημοκρατία, το πολίτευμα που μπορεί να μην έχει τελειοποιηθεί ούτε θα τελειοποιηθεί σύντομα αλλά είναι το καλύτερο από τα υπάρχοντα, αγωνιζόμαστε όλοι να κάνουμε δυνατή την πατρίδα μας να έχει οικονομική κοινωνική πολιτική πρόοδο και φυσικά αποτρεπτική στρατιωτικοί ισχύ.

 

 

 

Back to top button