ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κάλεσμα στον απεργιακό ξεσηκωμό της Τετάρτης από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας

  Συναδέλφισσες –συνάδελφοι, το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

 Για να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις πάνω απ’ το ύψος του πληθωρισμού με ΣΣΕ που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Για να προστατεύουμε το εισόδημα μας από την ακρίβεια που φουντώνει με το νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα, στο ρεύμα, σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης. Για να δώσουμε απάντηση στα προκλητικά μέτρα στήριξης στους μαυραγορίτες της Ενέργειας απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ με δισεκατομμύρια ευρώ απ’ τη φοροληστεία του λαού. Για να απαντήσουμε στα πανηγύρια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% το τελευταίο τρίμηνο και στους εργαζόμενους δίνει «μέρισμα» ορισμένα επιδόματα (Pass) που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού.

Να δώσουν μαζική απεργιακή απάντηση οι γουνεργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι στην Καστοριά και τη Σιάτιστα που πληρώνουν πολύ ακριβά την κρίση, τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και τη μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με επιλογή της κυβέρνησης. Που δίνει εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τους μεγαλοεπιχειρηματίες της γούνας ενώ στους εργαζόμενους μοιράζει ανεργία, εκ περιτροπής εργασία, αναστολή συμβάσεων και προγράμματα επανακατάρτισης.

Δεν προσαρμοζόμαστε στη «Βαρυχειμωνιά» που μας ετοιμάζουν!

Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Οι αγώνες των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς όπως στη Cosco, στην E-Food, στη Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας, στους Οικοδόμους, στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στον Επισιτισμό, στη Μαλαματίνα, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μόνο με τη δική μας αγωνιστική δράση, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και την οργάνωση μέσα στα σωματεία μας μπορούμε να έχουμε θετική έκβαση, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από τη φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία είναι ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για κέρδη των εκμεταλλευτών μας, που για χάρη τους δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής.

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΕΚΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού. Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 825 ευρώ.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, στο 80% του κατώτερου μισθού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλη την διάρκεια της ανεργίας. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ όπως οι νόμοι Βρούτση και Χατζηδάκη.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

    Δε συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα που εξανεμίζονται σε χρόνο-ρεκόρ. Δε δεχόμαστε να ζουν οι οικογένειές μας στο σκοτάδι και στο κρύο  για να προχωρήσουν οι πράσινες μπίζνες των επιχειρηματικών κολοσσών.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα της «ατομικής ευθύνης» γιατί είναι ο φερετζές για μόνιμους «κόφτες» σε βάρος μας.  Απορρίπτουμε τη βάρβαρη λογική της «προσαρμοστικότητας».  Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

     Δε θα “συμμορφωθούμε” με τις τρομοκρατικές διώξεις εργαζόμενων που αγωνίζονται και διεκδικούν. Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν στον πάγο. Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο!

 Όλοι στην απεργία.    Όλοι στον αγώνα

  Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό !

 Συγκέντρωση απέναντι από την Νομαρχία ώρα 10:30 π.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ   ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Back to top button