Καστοριά

Η κατάθεση στεφάνου και το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την απελευθέρωση της Καστοριάς (βίντεο)

Η  πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων  δήλωσε:

«Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό το 1912  και την επανένωση της με τον εθνικό κορμό. Τιμάμε όλους εκείνους που σε ζοφερούς και  δύσκολους καιρούς κράτησαν για αιώνες ζωντανό το εθνικό φρόνημα. Το ηρωικό πνεύμα των μαχητών του Μακεδονικού αγώνα και των Βαλκανικών πολέμων μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Χρόνια πολλά»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  που επισκέπτεται την Καστοριά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 110 χρονια από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, παρακολούθησε το μεσημέρι την παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου,  του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Καστοριάς, Μαθητών της Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Τοπικών Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων καθώς και τμημάτων  των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας  σε Επίτιμη Δημότη Καστοριάς.

 

 

Back to top button