Ελλάδα

Εύκολο κέικ με γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε το γιαούρτι και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αφομοιωθεί εντελώς. Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ που έχετε βουτυρώσει πριν και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 168ºC για 50′ έως 1 ώρα.
Συμβουλή

Στο εύκολο αυτό μείγμα, μπορείτε να προσθέσετε το αρωματικό που σας αρέσει (βανίλια σε σκόνη ή υγρή, αρωματισμένη με πορτοκάλι ή λεμόνι, ή ξύσμα εσπεριδοειδούς).

Αν θέλετε, πασπαλίζετε με με άχνη ή σερβίρετε με σάλτσα φρούτων.

icookgreek.com

Back to top button