Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

“Επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το κείμενο του κ. Τζηκαλάγια”

Η αρχική μου σκέψη ήταν πως θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτό το κατάπτυστο, κατάφωρα υποτιμητικό προς τους ψηφοφόρους, και επικίνδυνο για την Δημοκρατία κείμενο.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τζηκαλάγια, δεν θα έπρεπε οι πολίτες να εμπιστεύονται τον Δήμαρχο τους, ανεξάρτητα από το έργο του, μόνο και μόνο γιατί, όπως ο ίδιος εκτιμά, μπορεί να είναι Συριζαίος.
Μας λέει δηλαδή, πως οποιοδήποτε άλλο κόμμα εκτός από την Δεξιά, είναι ανάξιο εμπιστοσύνης, και επιπλέον πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αναξιόπιστη, αν δεν δηλώνει υποτέλεια στην Δεξιά.
Είναι τόσο τρομακτικό αυτό που λέει, που αρχικά σκέφτηκα πως δεν το συνειδητοποιεί, λόγω γνωστικής ανεπάρκειας και αφέλειας, για να μην πω τίποτε άλλο και τον προσβάλλω.
Με μια δεύτερη όμως ανάγνωση, κατάλαβα πως απλά προσπαθεί να είναι συμβατός με το κόμμα του, την ΝΔ, και τον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο που αυτή αντιμετωπίζει την τοπική αυτοδιοίκηση.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ Πέτσα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ «Στο τέλος να αναρωτηθείτε όχι τι έκανε η κυβέρνηση για σας, αλλά τι θα κάνετε εσείς για την κυβέρνηση του τόπου».
Με λίγα λόγια η ΝΔ ζητάει την πληρωμή της σε ψήφους από την τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ταυτόχρονα απειλεί πως για να έχουν την υποστήριξη της Κυβέρνησης θα πρέπει να συνταχθούν μαζί της.
Αλλιώς θα έχουν πόλεμο.
Όπως ακριβώς κάνει ο κ Τζηκαλάγιας, εναντίον του κ Κεπαπτσόγλου. Δυστυχώς αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός τους.
Τ.Κ.
Σχόλιο στη σχετική ανάρτηση του ΦΟΥΙΤ στο Facebook

Ζ. Τζηκαλάγιας: Τα πολλά χρόνια εξουσίας «μωραίνουν τον άνδρα»

 

 

 

 

 

 

Back to top button