ΑθλητικάΚαστοριάΚοζάνη

Νίκη και μόνο νίκη το σύνθημα στο στρατόπεδο της Καστοριάς

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στο στρατόπεδο της Καστοριάς για το αυριανό εντός έδρας ματς (07/01, 15:00) κόντρα στον Μακεδονικό Φούφα.
Η σύγκρουση αυτή, η πρώτη για το νέο έτος, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής, μεταξύ δύο ομάδων που τις χωρίζει μόλις μία θέση στο βαθμολογικό πίνακα και ένας βαθμός.
Οι «γουναράδες» βρίσκονται στην 8η με 9 βαθμούς (2-3-2, 5-8 τέρμ.) και οι «κιτρινοπράσινοι» στην 9η με 8 (2-2-3, 7-7 τέρμ.). Από την άλλη οι γηπεδούχοι καλούνται να κρατήσουν αλώβητο το σπίτι τους (2-1-0, 3-1 τέρμ.) αλλά και να επεκτείνουν το αήττητο σερί τους στα 4 παιχνίδια (1-2-0, 3-2 τέρμ.), απέναντι στον Φούφα που μακριά από το «Αιμίλιος Θεοφανίδης» της Πτολεμαΐδας «μετράει» μία νίκη και 2 ήττες, στις οποίες αυτές ήττες δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Ο σύλλογος της Εορδαίας υπό την τεχνική καθοδήγηση του 49χρονου Νίκου Κατακαλίδη αρέσκεται να αγωνίζεται σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Δημητριάδη να βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ, τον Βασάκη στα δεξιά της άμυνας, τον Παππά αριστερά αυτής, τον Σερσέμη και τον Σεκουλίδη στα στόπερ, αμυντικά χαφ οι Ρέλκας και Σπανδωνίδης, 10άρι ο έμπειρος Τοπάλης, δεξιά αυτού και μεσοεπιθετικά ο Καλογιαννίδης, αριστερά ο Θεοδουλίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και της ομάδας, με 6 γκολ, Χάιτας. Αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις λογίζονται ο επιθετικός Ηλιάδης, ο αμυντικός Σιδηρόπουλος, ο Καρασιούνας και ο Καλόγηρος.
Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του Μακεδονικού Φούφα είναι η προσπάθειά του του να «χτίζει» τις επιθέσεις του από την άμυνα, με τους πολύπειρους Χρήστο Σερσέμη και Σαράντη Τοπάλη να έχουν ενεργό ρόλο σε αυτό, διαθέτοντας καλή κάθετη και διαγώνια πάσα αλλά και… εξαιρετική μακρινή μεταβίβαση.
Τα ποιοτικά τούτα χτυπήματα έχουν ως κύριους αποδέκτες τους γρήγορους πλάγιους επιθετικούς Ηλία Καλογιαννίδη και Δημήτρη Θεοδουλίδη, που σε πρώτο χρόνο σημαδεύουν τον πολύ επικίνδυνο μέσα στο κουτί υψηλόσωμο σέντερ φορ Νίκο Χάιτα.
Αχίλλειος πτέρνα μέχρι τούτη τη στιγμή φαντάζει η άμυνα, που αν πιεστεί κάνει εύκολα το λάθος.
Εν κατακλείδι, το σύνολο του Ηλία Σολάκη οφείλει να είναι προσεκτικό καθόλα τη διάρκεια του ματς, να επιβάλει το παιχνίδι του και να πιέσει τον αντίπαλο, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στον περιορισμό της δράσης του αρχηγού Τοπάλη, των πλάγιων χαφ και τον εγκλωβισμό του Χάιτα. Οι προηγούμενες εντός έδρας εμφανίσεις δημιουργούν προσδοκίες πως… στο τέλος θα είναι η Καστοριά αυτή που θα πανηγυρίσει την κατάκτηση των πολύτιμων τριών βαθμών της νίκης.
Υγ.: Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι παίκτες μας στα μαρκαρίσματα εντός περιοχής καθώς οι παίκτες του Μακεδονικού Φούφα παίζουν πολύ με τις επαφές, στα όρια του πέναλτι…
Νίκος Καραμανλής
Kastoras Football

Back to top button