ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

Κ | κορεσμένα | κουρασμένα

Η Καστοριά είναι πλέον μια πόλη που εκτονώνεται και ικανοποιείται αποκλειστικά σχεδόν από πατροπαράδοτα έθιμα, όπως σύντομα θα θεωρούνται τα «μπουζέρια» στα οποία, θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλα. Όπως θα μπορούσαν να προστεθούν και τα παγκοσμίως γνωστά «μιζέρια» (τα). Που είναι αυθεντικά καστοριανά, σκορπίζουν ραθυμία, οκνηρία, βαρεμάρα, παραίτηση και απόλυτη νιρβάνα πληρότητας. Πρωτίστως στους πολιτικούς εκπροσώπους και θιασώτες της Καστοριάς. 
Διαβάστε επίσης:
ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
– Επίλογος σε ένα όνειρο…
Θυμούμαι λίγες στιγμές εκεί… Με τον εμβληματικό αρχιμάγειρα του Μυλοποτάμου αείμνηστο γέροντα Επιφάνιο, τον θυμόσοφο αείμνηστο αγιορείτη γέροντα Ιερόθεο τον Καρεώτη, την αξέχαστη Νένη Τσαδήλα…
ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
– Το κλειδωμένο ντουλάπι
Αντιλήφθηκα ότι ο πατέρας μου κρατούσε πάντοτε ένα ντουλάπι κλειδωμένο στην αποθήκη του σπιτιού μας αρκετό καιρό μετά το θάνατό του… 
ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ:
– «Ανήκομεν εις την Δύσιν»
Είναι λυπηρό που η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία δεν κατατάσσεται ανάμεσα στις 21 χώρες του πλανήτη που συγκροτούν τις δημοκρατικές χώρες. 
Το Σκάκι
– “Στο βασίλειο του δύοντος ηλίου”
Οι άρχοντες του νομού και της πόλης ήσαν άφαντοι εκείνες τις ώρες της κατάσχεσης.
ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
– Αγαπητή ΟΔΟΣ
Οι πολιτευτές ενδεχομένως να τάζουν λαγούς και πετραχήλια στα μέλη των συλλόγων με στόχο την συνέχιση της λειτουργίας τους και εκείνα με την σειρά τους μοιάζουν διατεθειμένα να χαρίσουν απλόχερα την ψήφο τους σε εκείνον που θα κάνει την πιο συμφέρουσα προσφορά. 
ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
– Στον κυρ Αλέξανδρο
Που γεννήθηκε στις 4/3/1851 κι έζησε όλη τη ζωή του σαν εξόριστος του κόσμου τούτου…
ΟΔΟΣ:
– Υποκλίσεις
Στην Κρήτη θα έχουν πολιτικούς που τρίζουν τα δόντια στον πρωθυπουργό, και όχι παρατρεχάμενους που αρέσκονται να φωτογραφίζονται όπως στην Καστοριά.
 
– Έναρξη των έργων κατασκευής του αγωγού προς τη Δυτική Μακεδονία
 
– Εκλογές όπως παλιά
 
– Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ο περιφερειάρχης δεν έθεσε τα καυτά προβλήματα της Περιφέρειας κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού» 
…κι άλλα
ΟΔΟΣ
Πέμπτη 2.3.2023 | 1163

Back to top button