ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Μουσικό Σχολείο Καστοριάς: Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ, στην αξιόλογη Δασκάλα!

Αξιότιμη κ. Ευθυμίου
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη διάλεξη που δώσατε με θέμα:
«Αντέχοντας στο χρόνο. Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 3500 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας του», στην εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Με την ευρυμάθεια, την αμεσότητα και την επιδραστικότητα που σας διακρίνει καταφέρατε, για δύο και πλέον ώρες, να προσεγγίσετε με εξαιρετική ενάργεια πτυχές του ελληνικού πολιτισμού και να κρατήσετε προσηλωμένο το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο του πανεπιστημιακού αμφιθεάτρου. Μας μιλήσατε για τους «Έλληνες» και τη ναυτοσύνη τους, για την Ελληνική Γλώσσα και τη διαχρονική αξία της, για την Ελληνική Ιστορία στους αιώνες, με αμεσότητα και ζωντάνια! Ένα «μάθημα Ιστορίας για τους μαθητές μας, αλλιώτικο από τα καθημερινά, έξω από τη σχολική τάξη, μα τόσο πειστικό»!
Να είστε καλά και να συνεχίσετε να μιλάτε για τους «Έλληνες» στους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς, σε όλο τον κόσμο!
Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα!
—————————————————————
Συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού!
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκο Κούκη γιατί έδωσαν στο σχολείο μας την ευκαιρία να συμπράξουμε σε μια εκδήλωση – διάλεξη με το μέλος του ΕΙΠ και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κ. Μαρία Ευθυμίου στο Πανεπιστημιακό Αμφιθέατρο στην Καστοριά, μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο. Μια αίθουσα που γέμισε από «Ελλάδα» και για δυο ώρες περίπου, παρακολουθήσαμε όλοι συνεπαρμένοι την αξιόλογη ιστορικό να ξεδιπλώνει την Ιστορία της Ελλάδας στο πέρασμα των αιώνων.
Σας ευχαριστούμε γιατί ήταν καθοριστική η συμβολή σας στη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στο κοινό γενικά της Καστοριάς. Εκτός όμως από τη χαρά της συνδιοργάνωσης μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης, δώσατε τη δυνατότητα στο σχολείο μας, να συνδράμει με ιδιαίτερα αξιόλογο τρόπο στα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης μας.
Ευχόμαστε κι άλλες συνεργασίες με το ΕΙΠ!

 

 

 

 

Back to top button