Καστοριά

Κοσμάς Βαρσάμης: “ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μάχονται μόνο για τους αρμούς της εξουσίας με κάθε κόστος, απαιτώντας από τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει ρόλο μπαλαντέρ!”

Τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επαίρονται για την πολιτική σταθερότητα μόνο μέσω δικής τους κυριαρχίας στις εκλογές.
Και ενώ φαίνεται ότι δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα ο σεβασμός της συνταγματικής διαδικασίας των διερρευνητικών εντολών απαιτούν απάντηση από το ΠΑΣΟΚ τώρα με ποιον θα συνεργαστεί αψηφόντας την σημασία των ποσοστών του κάθε κόμματος και το ποια εξ αυτών θα είναι τα πολιτικά συμπεράσματα την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.
Η σταθερότητα της χώρας έχει σχέση με την υπεύθυνη στάση όλων των κομμάτων και το σύνταγμα προάγει μέσω των διερευνητικών εντολών αυτό τον στόχο, τη σταθερότητα.
Επίσης είναι σημαντικό σε αυτήν την διαδικασία η ενσωμάτωση των συμπερασμάτων και των μηνυμάτων που στέλνει το εκλογικό σώμα μέσω του τελικού αποτελέσματος πόσο μάλλον όταν ο εκλογικός νόμος είναι η απλή αναλογική.
Η σταθερότητα λοιπόν επιτυγχάνεται κατά την άποψη της ΝΔ μόνο με αυτοδυναμία και κατά την άποψη ΣΥΡΙΖΑ μόνο με αυτόν 1ο με ισχυρό ποσοστό.
Εδώ λοιπόν είναι η ουσία της διαφορετικής κουλτούρας περί των συνεργασιών που φέρνει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.
Στην χώρα μας η κουλτούρα των συνεργασιών δεν υπάρχει επηρεασμένη βαθειά από ιστορικά γεγονότα όπως ο εμφύλιος πόλεμος. Και αυτό έχει καταστήσει την ενισχυμένη αναλογική το αγαπημένο εκλογικό σύστημα της χώρας.
Στην Ευρώπη όμως την πολιτική σταθερότητα δεν την επηρεάζει η απλή αναλογική διότι τα κόμματα είναι θεσμικά και ξέρουν το καθήκον τους και τα όρια που τους θέτει το εκλογικό σώμα το οποία απαιτεί κυβερνητική λύση χωρίς επαναληπτικές εκλογές.
Η δε διαδικασία διαλόγου των πολιτικών σχηματισμών είναι θεσμικά στοχευμένη πάνω στα συμπεράσματα του εκλογικού αποτελέσματος και της σύγκλισης των προγραμμάτων.
Μόνο το ΠΑΣΟΚ σήμερα λοιπόν τονίζει το καθήκον του πολιτικού συστήματος για πολιτική σταθερότητα φέρνοντας μια νέα κουλτούρα για την λειτουργία των θεσμών και του σεβασμού του εκλογικού σώματος.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μάχονται μόνο για τους αρμούς της εξουσίας με κάθε κόστος χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα πάμε στις κάλπες 2 ή 3 φορές και υπονομεύουν την προοπτική της χώρας απαιτώντας από τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να έχει ρόλο μπαλαντέρ.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον αποπροσανατολιστικό τους στόχο.
Μια νέα αύρα ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής του τόπου είναι ο στόχος μας.
Να φυσήξει φρέσκος και καθαρός αέρας.
Πρόεδρε #mazi

Back to top button