Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά: Μηνύματα για τη σημερινή εθνική επέτειο

Για την σημερινή διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της κήρυξης της έναρξης της Επανάστασης των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού που μας οδήγησαν στην Ελευθερία και στην δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους,εύχομαι στους απανταχού συμπατριώτες:
Χ Ρ Ο Ν Ι Α   Π Ο Λ Λ Α
Π Α Ν Τ Α   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Ι
Μ ε  ε θ ν ι κ ή   ε ν ό τ η τ α
Με την σημαία και τον σταυρό ΠΟΤΕ να μην γνωρίσουμε ζυγό.
Ζήσης Τζηκαλάγιας
————————————————————————————-
Σήμερα υποκλινόμαστε στην Ιερή Μνήμη των Ελλήνων και των Ελληνίδων που ανέστησαν το έθνος μας.
Στη Γενιά του ΄21, στους πρωτομάρτυρες της Ελευθερίας αδελφούς Εμμανουήλ που μαρτύρησαν δίπλα στον Ρήγα, στους Κλέφτες και τους Αρματολούς, στους Φιλικούς, στους λόγιους και στους κληρικούς που κράτησαν αναμμένη τη Φλόγα.
Υποκλινόμαστε στο Ζάλογγο, στο Κούγκι, στο Μεσολόγγι.
Σήμερα γιορτάζουμε τα 202 χρόνια της Ελευθερίας «με λογισμό και μ΄όνειρο».
Με το βλέμμα στραμμένο στον Οικουμενικό Ελληνισμό αλλά και στην Κύπρο που ακόμα αιμορραγεί.
Με το βλέμμα στραμμένο στον ίδιο τον τόπο μας που αντιμετωπίζει πολλαπλές εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις.
Η φετινή επέτειος σκιάζεται από τον άδικο χαμό των νέων παιδιών στα Τέμπη.
Στεκόμαστε πλάι στις οικογένειές τους, στηρίζουμε την νεολαία μας που απαιτεί να ακουστεί η φωνή της:«Ποτέ ξανά».
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Πατρίδα ελεύθερη, για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για την δημοκρατία, για την πρόοδο με αλληλεγγύη, για δικαιοσύνη παντού, για ένα καλύτερο μέλλον για τον Λαό μας.
Χρόνια Πολλά και πάντα Ελεύθερα!
Ολυμπία Τελιγιορίδου
————————————————————————————-
Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλής γιορτής, για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Αποτελεί την αφετηρία για την αναγέννηση του ελληνισμού και για την εθνικοαπελευθερωτική συγκρότηση του ελληνικού κράτους.
202 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης είναι η μέρα που θυμόμαστε και τιμούμε του ήρωες προγόνους μας, οι οποίοι κατάφεραν να αποτινάξουν το ζυγό της πανίσχυρης οθωμανικής αυτοκρατορίας, που ήταν μεγάλο επίτευγμα για την εποχή εκείνη.
Ας αποτελέσει ο ηρωισμός τους αφορμή διδαχής και παραδειγματισμού. Ας έχουμε κατά νου, πως ένα έθνος ανεξάρτητα πόσο μεγάλο ή μικρό είναι, πρέπει να διακατέχεται από ομοψυχία λαού, καθώς μόνο έτσι θα μπορεί να αγωνιστεί από κοινού για την επίτευξη του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Καστοριανούς και τις Καστοριανές!!!
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!!!
Δέσποινα Κοζατσάνη
————————————————————————————-
Οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μας κληροδότησαν ένα ανεκτίμητο δώρο: την Ελευθερία της πατρίδας μας.
Αυτούς τους ήρωες τιμούμε σήμερα, νιώθοντας εθνική υπερηφάνεια, αλλά και χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε τα ιδανικά για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους στις επόμενες γενιές.
Οι αγώνες των προγόνων μας αποτελούν πηγή έμπνευσης για να αντιμετωπίσουμε και εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, κάθε εμπόδιο και δυσκολία, με την ίδια ορμή!
Ταυτόχρονα, νιώθουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία που εκπορεύεται από τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που η Ορθοδοξία γιορτάζει σήμερα.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Καστοριανούς!
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!
Γιάννης Κορεντσίδης
————————————————————————————-
Η ηρωική στάση των Ελλήνων του ’21 είναι μια υπενθύμιση της αξίας της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ας μην ξεχνούμε ποτέ το θάρρος, την ανδρεία και την αυτοθυσία των ηρώων μας, που αγωνίστηκαν για να μας δώσουν την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα.
Η παρακαταθήκη των αγώνων τους, οφείλει να αποτελεί φάρο για όλους μας.
Χρόνια πολλά Άργος Ορεστικό, χρόνια πολλά Ελλάδα.
Πάνος Κεπαπτσόγλου
————————————————————————————-
Το Έθνος μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία.
Υποκλινόμαστε στους ήρωες αγωνιστές του 1821, που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία του Έθνους. Οι αρετές των Ελλήνων και η πίστη τους σε αρχές, αξίες και ιδανικά αποτέλεσαν τα θεμέλια της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Ο ξεσηκωμός και ο αγώνας του ΄21 αποτελεί βαριά κληρονομιά για όλους μας. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτήν την ιστορική κληρονομιά, που έχουμε ως Έθνος, να διδαχθούμε και να παραδειγματιστούμε.
H χώρα μας θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις στο παγκόσμιο περιβάλλον που διαμορφώνεται και να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία και ανεξαρτησία.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας
Χρόνια Πολλά Έλληνες παντού στον κόσμο
Ζήτω το 1821!
Μαρία Αντωνίου
————————————————————————————-
25η Μαρτίου! Διπλή γιορτή για τους Έλληνες και την Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί δύο σημαντικά γεγονότα.
Η εορτή του Ευαγγελισμού μας υπενθυμίζει ότι η Παναγία ήταν μια ταπεινή γυναίκα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Θεού και αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία του. Ας εμπνευστούμε από το παράδειγμα της Παναγίας και ας αναζητήσουμε τη θέληση του Θεού για τη ζωή μας.
Η 25η Μαρτίου είναι μια ημέρα για να τιμήσουμε τους προγόνους μας και την κληρονομιά που μας άφησαν. Ας μην ξεχνούμε ποτέ τις θυσίες τους και ας συνεχίσουμε να προστατεύουμε και να διατηρούμε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά μας για τις μελλοντικές γενιές. Ας εμπνευστούμε από αυτούς τους ήρωες και ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μαρία Νάτσιου
————————————————————————————-
Το μήνυμα της επανάστασης του 1821 παραμένει πάντοτε επίκαιρο και διαχρονικό, καθώς τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς κόπο και αγώνες και τίποτα δεν σου χαρίζεται.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα
Πάντοτε Ελεύθερη
Βασίλης Τσιφλικιώτης
————————————————————————————-
Η 25η Μαρτίου, διπλή μεγάλη γιορτή για το Έθνος μας και την Ορθοδοξία, συμβολίζει την έναρξη του αγώνα προς την ελευθερία από τον ζυγό. Ο αγώνας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τις υπέρτερες δυνάμεις, φάνταζε μια τρέλα. Τα καταφέραμε όμως με όπλο την ανδρεία μας και την δίψα για ελευθερία.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες κι όλους τους Έλληνες!
Ζήτω το Έθνος μας!
Γρηγόρης Γρηγοριάδης
 

Back to top button