ΕλλάδαΚαστοριάΝεστόριο

Τα βραβεία της 6ης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ – Μία φωτογραφία από την Καστοριά

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης ανακοίνωσε τα βραβεία της 6ης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα, με τίτλο #PRESS_photostories

Συνολικά, 52 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι υπέβαλαν στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης περισσότερες από 414 φωτογραφίες με πεδίο αναφοράς ολόκληρη την Ελλάδα, ενταγμένες στις θεματικές κατηγορίες Πολιτική, Κοινωνία, Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία), Αθλητισμός, Κλιματική Κρίση και Φωτογραφίες με χρήση Drone.

Η επιλογή των φωτογραφιών που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση, όπως και όσων αποσπούν βραβεία ή επαίνους, έγινε με “τυφλό” διαγωνισμό: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής παρέλαβαν το σύνολο των φωτογραφιών χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας (τα metadata είχαν αφαιρεθεί από τα ψηφιακά αρχεία) και κλήθηκαν να ψηφίσουν, ξεχωριστά ο καθένας, ποιες προκρίνουν να εκτεθούν.

Οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν και ομαδοποιήθηκαν, σχηματίζοντας ένα σώμα φωτογραφιών που καταρχάς προκρίθηκαν. Κατόπιν, σε διαδικτυακή συνεδρίαση, η επιτροπή διέτρεξε το σχηματισμένο αυτό σύνολο, οριστικοποίησε τη σύνθεσή του ανά κατηγορία και επέλεξε ποιες φωτογραφίες θα βραβευτούν.

Στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν: οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Γιαννακίδης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Κατερίνα Καριζώνη, Γιάννης Κεσσόπουλος, ο επιμελητής του MOMus/ΜΦΘ Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο φωτογράφος και εκδότης Τάσος Σχίζας

Έπαινος στην κατηγορία “Φωτογραφίες με χρήση Drone”

Θωμάς Γιωτόπουλος

Παγωμένη λίμνη στην τοποθεσία Αρρένες στον Γράμμο (29.12.2022)

Παγωμένη λίμνη στην τοποθεσία Αρρένες στον Γράμμο, 29.12.2022 (Έπαινος στην κατηγορία

Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν στους φωτογράφους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, που θα γίνουν την Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 18.30.

Δείτε όλες τος βραβευμένες φωτογραφίες στο news247.gr

 

 

 

 

Back to top button