ΕλλάδαΚαστοριά

Υπουργείο Υγείας: Παρατείνονται οι θητείες για διοικητές Νοσοκομείων

Τροπολογία με την οποία δίνεται μικρή παράταση στους Διοικητές Νοσοκομείων που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σύμφωνα με το άρθρο 14 της τροπολογίας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίζεται σήμερα ,όσες θητείες δεν έχουν ανανεωθεί έως σήμερα, θα λάβουν παράταση έως τις 31 Ιουλίου.

Η παράταση είναι περιορισμένου χρόνου προκειμένου να μη δεσμευτεί η επόμενη κυβέρνηση για την παρουσία των συγκεκριμένων στελεχών και να μπορεί να μπορεί να αντικαταστήσει τα πρόσωπα ο επόμενος υπουργός Υγείας.

Μάλιστα έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε σχετικά και τους τομεάρχες Υγείας όλων των κομμάτων ότι δεν θα δεσμεύσει τις θέσεις με παράταση μεγάλης διάρκειας.

Γι αυτό και η τροπολογία θα προβλέπει ότι θα παραμείνουν έως 31 Ιουλίου.
Υπουργείο Υγείας: Παράταση σε ΕΟΦ – ΕΚΑΠΤΥ

Με βάση τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θα λάβει παράταση και η θητεία του Προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου που έχει λήξει από τον περασμένο Νοέμβριο και δεν είχε ανανεωθεί. Δεν αποκλείεται πάντως η παράταση για τους Προέδρους των Οργανισμών και των Φορέων να μην απαιτείται τροπολογία και να μπορεί να ρυθμιστεί με απλή υπουργική απόφαση, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΟΦ πάντως προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο καθώς η κυβέρνηση είχε επιδιώξει να αντικαταστήσει τον κ.Φιλίππου, όπως τόνιζαν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, αλλά οι προσπάθειες σκόνταψαν την τελευταία στιγμή λόγω πιέσεων.

Έτσι και η θητεία για τον Πρόεδρο του ΕΟΦ αναμένεται να παραταθεί έως το τέλος Ιουλίου, οπότε και η νέα κυβέρνηση όποια κι αν προκύψει, θα κληθεί να αποφασίσει τι θα γίνει με τα στελέχη των Οργανισμών που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας.
Διοικητές Νοσοκομείων μέχρι τον Ιούλιο

Λίγους μήνες προθεσμία θα έχουν όμως και Διοικητές Νοσοκομείων που δεν είχαν …περάσει τη βάση και η θητεία τους δεν είχε ανανεωθεί, αφού πλέον με την τροπολογία θα μπορούν να παραμείνουν μέχρι τέλος Ιουλίου.

Διοικητές Νοσοκομείων εκτός ΕΣΥ

Πρόκειται για περίπου 7 Διοικητές Νοσοκομείων που είτε έληξε η θητεία τους ή λήγει άμεσα. Προέρχονται τόσο από Νοσοκομεία της Αθήνας (3 Διοικητές) όσο και από Νοσοκομεία της περιφέρειας.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

 healthreport.gr

Back to top button