Ελλάδα

Εκλογές 2023: Σε ποιες περιοχές κατεβαίνουν υποψήφιοι οι πολιτικοί αρχηγοί

depositphotos.com

Τις υποψηφιότητές τους στις περιφέρειες που θέλουν να στηρίξουν έδειξαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει γίνει γνωστό πως έχει επιλέξει τον δυτικό τομέα της Αθήνας, όπως και το 2019. Ιδιαίτερο συμβολισμό έχει η επιλογή του να μπει στο ψηφοδέλτιο του ακριτικού Έβρου εξαιτίας των γεγονότων με το μεταναστευτικό το 2020. Επιπλέον η απουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, από τα ψηφοδέλτια της «γαλάζιας παράταξης», στα οποία συμμετείχε ανελλιπώς από το 1989, οδήγησαν τον πρωθυπουργό να μπει στις λίστες της Α΄ Θεσσαλονίκης.
Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το συναίσθημα τον έκανε να πολιτευτεί στα Δωδεκάνησα μετά την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού. Το ανακοίνωσε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στην Κω την εβδομάδα που πέρασε. Η δεύτερη περιφέρεια που επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Α΄ Πειραιά. Ιδιαίτερο συμβολισμό έχει η επιλογή του τέως πρωθυπουργού να πολιτευτεί στις Σέρρες.
Μετά το δυστύχημα των Τεμπών από την Κουμουνδούρου επέμειναν πολύ στην απόσυρση του Κώστα Αχ. Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί ως υποψήφιος στις λίστες της γενέτειρας του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Σέρρες, επιχειρώντας να μπει «σφήνα» στην πιο παραδοσιακή γαλάζια περιοχή, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν “κάστρα” και είναι η στιγμή ακόμη και οι συντηρητικοί πολίτες να ψηφίσουν για την ζωή τους».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι οι ψηφοφόροι του θα μπορούν να του βάλουν σταυρό στη γενέτειρά του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Παράλληλα αναμένεται να επιλέξει το Νότιο Τομέα Αθηνών όπου εκλεγόταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, αλλά και την Α’ Θεσσαλονίκης.
Στο στρατόπεδο του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας την Κυριακή της 21ης Μαΐου θα είναι υποψήφιος στις περιφέρειες: Βόρειος Τομέας Αθηνών, Α’ Θεσσαλονίκης και Φθιώτιδα.
parapolitika.gr
 

Back to top button