ΑθλητικάΚαστοριά

Γνωρίζατε ότι… ο Ολυμπιακός έχασε 3 πέναλτι σε παιχνίδι με την Καστοριά σαν σήμερα το 1979;

Το να κερδίσεις τρία (3) πέναλτι σε ένα παιχνίδι είναι σπάνιο φαινόμενο. Το να χάσεις και τα τρία (3) είναι μοναδικό και δύσκολα το συναντάς κάπου.

Κι όμως συνέβη στο Ελληνικό πρωτάθλημα! Συνέβη στον Ολυμπιακό, στην αναμέτρηση με την Καστοριά, τον Μάιο του 1979.

Όλοι όσοι από τους περίπου 30.000 φίλους του Ολυμπιακού πήγαν στο στάδιο Καραϊσκάκη, την Κυριακή 13 Μαΐου του 1979, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την Καστοριά, περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα για τον υποψήφιο πρωταθλητή. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τέτοια που κανείς δεν περίμενε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη των «ερυθρόλευκων».

Έρευνα-Παρουσίαση: Φώτης Βαϊτσόπουλος

Ήταν η 31η αγωνιστική της περιόδου 1978-1979 όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Ο πρωτοπόρος και σχεδόν βέβαιος πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε 50 βαθμούς έναντι των 29 που είχε η 9η στη βαθμολογία Καστοριά, η οποία έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος μέχρι τότε είχε κάνει την τέλεια σχεδόν σεζόν, είχε δύο (2) βαθμούς πίσω του την προηγούμενη πρωταθλήτρια Ελλάδος, την ΑΕΚ.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 4Χ4 στις τελευταίες αγωνιστικές το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1975 θα πήγαινε στον Πειραιά.

Ακόμα και μία ισοπαλία να παραχωρούσε ο Ολυμπιακός, πάλι πρωταθλητής θα ήταν.

Το πρόγραμμα του ήταν εύκολο, αν υπολογίσουμε ότι είχε να παίξει με την Καστοριά εντός έδρας, με τη Ρόδο στο «σμαραγδένιο» νησί, με τον Πανσερραϊκό στο Καραϊσκάκη και με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, την τελευταία αγωνιστική.

Αν για κάποιο παιχνίδι υπήρχαν σκέψεις για απώλεια βαθμών αυτό ήταν με τον ΟΦΗ στην δύσκολη έδρα του.

Κοντά σε όλα αυτά θα έπρεπε ταυτόχρονα η ΑΕΚ να κάνει το απόλυτο από την πλευρά της και να περιμένει «στραβοπάτημα» των «ερυθρόλευκων».

Με αυτά τα δεδομένα συναντήθηκαν στο στάδιο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός του Τόζα Βεσελίνοβιτς και η Καστοριά του Κάζιμιρ Γκόρσκι.

Δύο σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν από το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Ας δούμε τι συνέβη εκείνο το απόγευμα στο στάδιο Καραϊσκάκη, στο παιχνίδι που είχε «ήρωα» ένα μετέπειτα «ερυθρόλευκο».

Αναλυτικά ο αγώνας και δηλώσεις στο  sportshistory.gr

Παρακάτω από το Veterans Kastoria Greece/ Παλαίμαχοι Καστοριάς:
Η εφημερίδα ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ στο πρωτοσελιδο άρθρο για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ 0- 0 , μετά τα 3 πέναλτι που έδωσε ο απίθανος διαιτητής ΠΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, δίχως να νικηθεί ο ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ, αλλά και τα επεισόδια σε βάρος της Καστοριανής αποστολής.

 

 

 

 

Back to top button