Ελλάδα

Γλυκά τοστάκια με μπανάνα και σοκολάτα

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες ψωμί για τοστ (ψίχα)
  • 500 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 3 κρόκοι αυγών
  • λίγη βανίλια, σε σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση
  • πραλίνα φουντουκιού (όση θέλετε)
  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • Για το γαρνίρισμα
  • ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αραιώνετε το μείγμα με το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Βουτάτε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα αυτό και από τις δύο πλευρές τους.
  2. Βάζετε σε τηγάνι και τηγανίζετε σε καυτό λάδι τις φετούλες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσθέτετε στις φέτες όση πραλίνα φουντουκιού θέλετε και τις μπανάνες, σκεπάζετε με τις άλλες φέτες και ξαναρίχνετε τα τοστάκια στο τηγάνι για 2′-3′ μέχρι να λιώσει η πραλίνα.
  3. Βγάζετε τα τοστάκια από το τη φωτιά, στραγγίζετε πάλι σε απορροφητικό χαρτί, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, τα κόβετε διαγώνια και σερβίρετε.

icookgreek.com

Back to top button