Άργος ΟρεστικόΓούναΚαστοριάΝεστόριο

“Οι 500 θέσεις που έγιναν 86”!

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ, οι τοπικοί παράγοντες της καθώς και η νεοεκλεγμένη και υποψήφια βουλευτής (για τρίτη φορά) κ. Αντωνίου έχουν προδιαγράψει την τύχη του Νομού μας”

Μετά από 8 χρόνια και 2 κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ), φτάσαμε στην πολυπόθητη υλοποίηση ενός προγράμματος για τους εργαζόμενους στον κλάδο της γούνας.

Σε δέκα ημέρες έχουμε τις δεύτερες εκλογές. Κάποιοι από τη ΝΔ και την κυβέρνηση θεώρησαν ότι πλέον έφτασε το κρίσιμο σημείο προκειμένου να υλοποιηθεί το παραπάνω πρόγραμμα ώστε να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

Έως σήμερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα πέρασε από χίλια κύματα.
Είχαμε χίλιες διαφορετικές απαντήσεις, ανεξάρτητα ποιος ήταν κυβέρνηση, η μία χειρότερη από την άλλη.
Και έφτασε η ώρα της υλοποίησής του, που δεν μπορούσε, δυστυχώς, κανείς να την φανταστεί και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ΝΔ, βάσει των λεγομένων τους πριν να γίνουν κυβέρνηση.

Προς ενημέρωση να πούμε ότι οι εργαζόμενοι και οι φορείς ζητούσαν 800 θέσεις, μετά από διαπραγματεύσεις εγκρίθηκαν 500 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον περιφερειάρχη τον κ. Καρυπίδη. Το πρόγραμμα σύρθηκε χωρίς υλοποίηση και παραδόθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ προς υλοποίηση και στον επόμενο περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη.

Τελικά το πρόγραμμα κατέληξε σε 86 θέσεις για όλη την Π.Ε. Καστοριάς εκτός από Δήμο Νεστορίου (περιοχή καταγωγής της κ. Αντωνίου) και όχι αναγκαστικά για γουνεργάτες, αφού έχουν δικαίωμα αίτησης όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Ως ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ απαιτούμε να τελειώσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων και να μετατραπεί ο αριθμός των ωφελούμενων προς τον αρχικό σχεδιασμό.

Εκτός αν η κυβέρνηση της Ν.Δ, οι τοπικοί παράγοντες της καθώς και η νεοεκλεγμένη και υποψήφια βουλευτής (για τρίτη φορά) κ. Αντωνίου έχουν προδιαγράψει την τύχη του Νομού μας, την οποία έχουν συνυφασμένη με ένα Νομό συνταξιούχων, οπότε δεν χρειαζόμαστε περισσότερες θέσεις.

Έχουμε εκλογές και η τραγική αποψίλωση του προγράμματος θα έχει μοιραία αποτελέσματα, τα οποία καταδεικνύουν και οι αριθμοί (για 86 θέσεις 2000-2500 αιτήσεις).

Ο παλαιοκομματικός Γκρούεζας σε όλο το μεγαλείο του.

Τα συμπεράσματα οφείλουν να τα βγάλουν όλοι οι ψηφοφόροι του Νομού μας και επιτέλους πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι κρατούν τις τύχες της ΠΕ Καστοριάς στα χέρια τους ότι οι πολίτες του Νομού μας έχουν και γνώση και μνήμη και κρίση.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΑΛΕΑ ΒΑΣΩ

Back to top button