ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“Περιβαλλοντικό πορτρέτο”: Έκθεση του Δημόσιου ΙΕΚ Φωτογραφίας Καστοριάς

Το ΔΙΕΚ Φωτογραφίας Καστοριάς εκθέτει με θέμα : “Περιβαλλοντικό Πορτρέτο”. Η έκθεση των φωτογραφιών θα διαρκέσει δύο ημέρες 17-18 Ιουνίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Αρχοντικό Πηχεών, περιοχή Ντολτσό. Εγκαίνια Σάββατο 17/06/ στις 6.30 μ.μ.
Συμμετέχουν : Αμιτσάς Αλέξανδρος, Αναστασοπούλου Ιωάννα, Νικολοπούλου Ελένη, Παπάζογλου Βασίλης, Νίκος Κωστής, Πλούσιος Κωνσταντίνος, Χαραλαμπίδου Αγγελική.
Το πιο δύσκολο πράγμα για ένα φωτογράφο (και το έχουμε όλοι αντιμετωπίσει) είναι να βγάλει φωτογραφία έναν άλλο άνθρωπο. Πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται κάτω από συνθήκες που δεν ελέγχει (φως, κίνηση, χώρος). Αυτό το είδος πορτρέτου απαιτεί από τον φωτογράφο να πλησιάσει το μοντέλο του και να προσπαθήσει να το ακολουθήσει στον κόσμο του. Τότε ο φωτογράφος δεν κοιτάει τόσο τον εσωτερικό του διάλογο αλλά προσπαθεί να νιώσει το περιβάλλον γύρω του. Απαιτείται να κάνει εικόνες με συγκεκριμένες δοσολογίες απεικόνισης τόσο του ανθρώπου όσο και του χώρου. Αν το ένα συστατικό επιβληθεί στο άλλο τότε χάνεται η κλίμακα που θα χαρακτηρίσει την σύνδεση του χώρου με το συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα. Αυτή κατά κάποιο τρόπο είναι η συνταγή του περιβαλλοντικού πορτρέτου.
Βρεττάκος Αλέξανδρος

Διήμερες εκδηλώσεις του Δημόσιου ΙΕΚ Καστοριάς

 

Back to top button