Καστοριά

Γρηγόρης Χάτσιος: Περήφανος για την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καστοριάς

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών Αιμοδοτών, που αφιερώνεται στα άτομα που επιλέγουν ανιδιοτελώς να δωρίσουν το δώρο της ζωής σε άλλους.
Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρειάζονται μετάγγιση αίματος λόγω ιατρικής κατάστασης, τραυματισμού ή χειρουργικής επέμβασης.
Χωρίς αιμοδότες, πολλά από αυτά τα άτομα δεν θα είχαν πρόσβαση στη σωτήρια θεραπεία που χρειάζονται.
Η αιμοδοσία είναι ζωτικής σημασίας συστατικό των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Χωρίς σταθερή παροχή αίματος, πολλές ιατρικές διαδικασίες δεν θα ήταν δυνατές και πολλές ζωές θα κινδύνευαν.
Η αιμοδοσία είναι μια γενναιόδωρη πράξη καλοσύνης που έχει τη δύναμη να σώσει ζωές.
Υπολογίζεται ότι μια δωρεά αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές.
Σκεφτείτε το για μια στιγμή.
Πέντε ανώδυνα λεπτά που δεν μας κοστίζουν τίποτε, τρεις ζωές.
Αυτός είναι ο αντίκτυπος που θα μπορούσατε να έχετε στη ζωή κάποιου.
Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να δωρίσουν αίμα ως τρόπο να ανταποδώσουν στο συνάνθρωπο τους και την κοινωνία ή ακόμη και για τους ίδιους αν κάποτε το έχουν ανάγκη.
Χρειάζεται αγάπη, ευαισθησία και ανιδιοτελές πνεύμα για να δώσεις αίμα, και είμαστε ευγνώμονες για όσους μπαίνουν μπροστά και κάνουν αυτό το βήμα.
Στο νοσοκομείο μας γίνονται καθημερινά αιμοληψίες και είμαι υπερήφανος που πλέον καθιερώσαμε σταθερά εβδομαδιαίες εξωτερικές εξορμήσεις αιμοδοσίας, τακτικές απογευματινές αιμοδοσίες στο νοσοκομείο και πρωινές τα Σαββατοκύριακα.
Σε όσους διστάζουν ακόμη να δώσουν αίμα, θέλω να τους ενθαρρύνω με αντάλλαγμα την τη ικανοποίηση και αγαλλίαση ότι βοηθούν να σωθούν ζωές.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους αιμοδότες για τον ανθρωπισμό και την γενναιοδωρία τους, τους ανθρώπους των αιμοδοτικών συλλόγων για την ακούραστη προσπάθεια τους και το στελεχιακό δυναμικό του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού.
Η συμβολή τους μπορεί να χαρακτηριστεί ηρωική και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.
Μαζί, ας κάνουμε τη διαφορά και ας βοηθήσουμε να σωθούν ζωές με την απλή πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Back to top button