ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Στην τετραήμερη έκθεση εικαστικών “Όπως ο ήλιος ανατέλλει” (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη έκθεση εικαστικών “Όπως ο ήλιος ανατέλλει” που διοργάνωσε το Εικαστικό Εργαστήρι του συλλόγου “Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Δ.Καστοριάς” με δασκάλες τους εικαστικούς Νίνα Χαρίτωνος & Δωροθέα Χαρίτωνος . Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο 10 Ιουνίου ώρα 18:00 στον χώρο του συλλόγου Βαλαλα 37β στο ιστορικό κέντρο της Πόλη της Καστοριάς.
🌿Η έκθεση ζωγραφικής αφορά την παρουσίαση ενός μέρους των ατομικών ζωγραφικών έργων και των ομαδικών εικαστικών έργων που δημιούργησαν παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως 15 ετών κατά τη διάρκεια της περιόδου 2022 – 2023 .
🌿94 ειδώλια βασισμένα πάνω στην γυναικεία μορφή κυκλαδικής τέχνης που κατασκεύασαν τα παιδιά με πηλό και τα χρωμάτισαν όπως ήθελε το κάθε ένα με το προσωπικό στυλ του. Έργα τέχνης που θα τα ζήλευε και ο καλύτερος γλύπτης!
🌿Είναι δε δόκιμο να επαινεθεί η νέα γενιά υποψηφίων αρχιτεκτόνων και σχολής καλών τεχνών, που έδωσε ένα δείγμα του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου και αγκαλιάστηκε με πολύ ενδιαφέρον και σοβαρότητα στους χώρους της έκθεσης!
🌿Στα πλαίσια των εγκαινίων της Έκθεσης, έγινε η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού:
“Χμμμμ…Πώς να φτιάχνεται η Αγάπη;”
πνευματική δημιουργός
η αγαπημένης Μας δασκάλας (Εκπαιδευτικός) Δέσποινα Σπυροπούλου!
Την οποία ευχαριστούμε που μας έκανε αυτή την τιμή!
Να της ευχηθούμε καλοτάξιδο και τυχερό το βιβλίο και εις άλλα!!!
Το βιβλίο είναι και θεατρικό έργο των εκδόσεων Οσελότου με εικονογράφηση της εικαστικού Δωροθέας Χαρίτωνος.
🌿 Επίσης να ευχαριστήσουμε την Δρ. Καλλιόπη Μόσχου
Εκπαιδευτική Σύμβουλο για την τόσο σημαντική και εμπεριστατωμένη αναφορά να αναλύσει στους γονείς
το θέμα: “Αλήθειες που δεν πρέπει να ξεχνάμε”
🌿Την αίθουσα στόλισε με την καλλιτεχνική της μάτια με χειροποίητες κατασκευές η Ασπασία και την ευχαριστούμε πολύ!!!
🌿Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί είναι από το τετραήμερο της Έκθεσης με τους επισκέπτες και τα εκθέματα που ξεπέρασαν σε ομορφιά χρωμάτων και σχεδίων κάθε προσδοκία μας !!!
“Όπως ο ήλιος δεν περιμένει παρακλήσεις και καλοπιάσματα, αλλά ανατέλλει και ευθύς λάμπει και τους αγκαλιάζει όλους, έτσι και εσύ μην περιμένεις θόρυβο και επαίνους, για να κάνεις κάτι καλό, αλλά να ευεργετείς χωρίς υστεροβουλία, και θα αγαπηθείς όπως ο ήλιος». Αυτό πίστευε πολύ σοφά ο Επίκτητος. Κι αυτό πιστεύουμε κι εμείς. Γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν κάνουν πολύ θόρυβο. Ζουν ανάμεσα μας, και προσπαθούν να βελτιώσουν τον κόσμο τους προσφέροντας γνώσεις και βιώματα.” Φ.Ε.Τ.Δ.Κ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ
από το συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου
Το επόμενο καλλιτεχνικό ραντεβού μας τον Οκτώβριο!
“Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Καστοριάς” 

Back to top button