Καστοριά

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚΑΒ και στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς επισκέφτηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς. Στο Κέντρο μπορούν να απευθύνονται  γυναίκες οι οποίες υφίστανται ή έχουν υποστεί οπουδήποτε είδος βίας (συναισθηματική, λεκτική, κοινωνική, οικονομική, σεξουαλική), γυναίκες θύματα πορνείας και trafficking και μπορούν να έχουν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Οι συνεχιζόμενες κρίσεις, οι εδραιωμένες παραδοσιακές, πατριαρχικές αντιλήψεις, η χαμηλή αυτοεκτίμηση εντείνουν το φαινόμενο της έμφυλης βίας και εμείς ως πολιτικοί φορείς, αλλά και ως πολίτες ατομικά οφείλουμε να θωρακίσουμε την Ισότητα, να προασπίσουμε τα ατομικά δικαιώματα των γυναικών και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η απόρριψη των έμφυλων στερεοτύπων και η υιοθέτηση νέων κοινωνικών ρόλων και συμπεριφορών αποτελεί καίρια παρέμβαση στο επίπεδο των αντιλήψεων που τροφοδοτούν την ανισότητα. Η εκπαίδευση, η οποία αποτελεί το ισχυρό θεσμικό αντίβαρο απέναντι στην ανισότητα, η συνεργασία με τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ΜΜΕ για δράσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης των γυναικών σε επίπεδο κοινωνίας αποτελούν σημαντικές ψηφίδες για την επίτευξη της ισότητας.

Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στον αγώνα των γυναικών για Ισότητα και Ισονομία, άλλαξε το οικογενειακό Δίκαιο και ήρε απαράδεκτες ποινές και κυρώσεις, ίδρυσε φορείς και Γραμματεία προς την κατεύθυνση αυτή. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα συγκαταλέγονται σε μια σειρά παρεμβάσεων που κάναμε ώστε να πετύχουμε όλοι και όλες μαζί να ζούμε σε μια Κοινωνία και μια Δημοκρατία που σέβεται όλους και όλες μας και μας επιτρέπει να ζούμε με ασφάλεια και αλληλεγγύη, να  αναπτυσσόμαστε και να ευημερούμε.

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ Καστοριάς και ενημερώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου για τα προβλήματα, τις παθογένειες και τις λύσεις που προτείνουν οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής.

Το ΕΚΑΒ είναι μια υπηρεσία επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και καλύπτει επείγουσες και απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή καταστάσεις. Όσοι και όσες χρειαστήκαμε τις υπηρεσίες του καταλαβαίνουμε την ανεκτίμητη αξία της προσφοράς τους. Όμως, πολλές δυσλειτουργίες δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών και πολλές φορές αυτές είναι εις βάρος των ασθενών.

Ο τομέας της Καστοριάς για να καλύψει με επάρκεια την περιοχή ευθύνης  του όλο το 24ωρο χρειάζεται 10 επιπλέον διασώστες και τη μονιμοποίηση των επικουρικών.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας η ένταξη των διασωστών στα Β.Α.Ε.

Η ανωτατικοποίηση των σποδών των διασωστών μετά και από την υγειονομική κρίση που περάσαμε θεωρείται άκρως απαραίτητη. Θα μπορούσε να ιδρυθεί σχολή διασωστών στην Καστοριά υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο του ΕΚΑΒ και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό, τη στελέχωση και την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.

Η Γραμματέας

Βάσω Μαλέα

Back to top button