Καστοριάφωτορεπορτάζ

Ο Προοδευτικός για την εκδρομή σε Σύρο, Τήνο, Μύκονο (φωτογραφίες)

Ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές στο ταξίδι μας αυτό στην αρχοντική Σύρο,πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στην Τήνο, το νησί της Μεγαλόχαρης και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.
Ευχαριστούμε όλους και όλες σας που μας χαρίσατε απλόχερα την παρουσία σας ,την παρέα σας και τα χαμόγελα σας.
Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση που δείξατε με την παρουσία σας στην αδελφοποίηση που πραγματοποιήσαμε με τον Σύλλογο Γυναικών Σύρου .
Γνωρίσαμε τον πολιτισμό του κάθε νησιού με ξεχωριστό και ζωντανό χαρακτήρα το καθ΄ ένα , βιώνοντας την κάθε στιγμή μας γνωρίζοντας μόνιμους κατοίκους την γαστρονομία τους και τις πεντακάθαρες ακρογιαλιές τους.
Γλυκαθήκαμε από τα Συριανά λουκούμια και τα μαντολάτα, από τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά της Τήνου και την λαχταριστή μελόπιτα της Μυκόνου. Ζήσαμε τον ιδιαίτερο τρόπο που απέδωσε η φημισμένη χορογράφος Martha Graham στα συναισθήματα των αρχαίων Ελληνικών μύθων σε μια υπέροχη παράσταση στο θέατρο Απόλλων της Σύρου .
Ακούσαμε με προσοχή από τον πάτερ Κωνσταντίνο την ιστορία της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που φιλοτεχνήθηκε από τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο τον δικό μας El Greco.
Ξεναγηθήκαμε στην Άνω Σύρο ή Σύρα όπως την λένε οι ντόπιοι και φθάσαμε έως τον καθολικό ναό του Αγίου Γεωργίου.
Ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη και ξεκουραστήκαμε στην πλατεία Μιαούλη με το επιβλητικό τριώροφο Δημαρχείο της Σύρου.
Περπατήσαμε στα στενά της Μυκόνου και γευτήκαμε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και τη γοητεία του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.
Προσευχηθήκαμε στην Παναγιά μας, στον Ιερό ναό Ευαγγελίστριας στην Τήνο και πήραμε την ευλογία της.
Και όλα αυτά συνοδεύτηκαν από τις βουτιές μας στις παραλίες και το υπέροχο γλέντι που κάναμε παρέα με τις Συριανές αδερφές μας την Ειρήνη, την Μαρία , την Άννα και όλες τις άλλες φίλες μας.
Ευχαριστούμε τo Fourkiotis Tours για όλη την διοργάνωση της εκδρομής μας, τον οδηγό μας, τον Αντώνη Φουρκιώτη που δεν κοιμήθηκε δυο βράδια για το χατήρι μας και την ακούραστη και οργανωτική συνοδό μας την Αμαλία μας.
Ευχόμαστε σε όλους σας
Κ Α Λ Ο Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι!

 

Αδελφοποίηση και γλέντι του Προοδευτικού Συλλόγου Καστοριάς στη Σύρο! (φωτογραφίες – βίντεο)

 

Back to top button