ΑθλητικάΚαστοριά

European Summer Cups: 5η θέση για την Εθνική αγοριών U14 στη Βαλένθια

Με μια πολύ καλή παρουσία και 2 νίκες σε 3 αναμετρήσεις, ολοκλήρωσε την παρουσία της  η Εθνική Ελλάδας στα αγόρια U14, στη Βαλένθια της Ισπανίας

Μετά και τη δεύτερη διαδοχική νίκη της, η Εθνική μας ομάδα στα αγόρια U14 πήρε την 5η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης European Summer Cups, στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Με μια πολύ καλή παρουσία και 2 νίκες σε 3 αναμετρήσεις, ολοκλήρωσε την παρουσία της στο προκριματικό τουρνουά της Zone C του European Summer Cups η Εθνική Ελλάδας στα αγόρια U14, στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στο τουρνουά από τον Άλκη Μιχαλακόπουλο (Νο.1 στην Ελλάδα στα 14άρια και Νο.47 στην Ευρώπη), τον Ραφαήλ Γακόπουλο (Νο.2 στην Ελλάδα και Νο.227 στην Ευρώπη) και τον Αλέξανδρο Νούλα (Νο.3 στην Ελλάδα και Νο.247 στην Ευρώπη). Team captain ήταν ο Δημήτρης Μίζιος.

Στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι, η ελληνική ομάδα έπαιξε με τη διοργανώτρια Ισπανία και έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση για την καλύτερη 4άδα, με τους Ισπανούς να κερδίζουν το tie στο διπλό, που κρίθηκε σε λίγους πόντους στο match tie-break.

Έτσι, η Ελλάδα συνέχισε στο consolation ταμπλό παίζοντας για τις θέσεις 5-8, όπου κατάφερε να κερδίσει και τα δυο tie που έδωσε και να πάρει την 5η θέση. Πρώτα κέρδισε τη Φινλανδία με 2-1, μια ομάδα που είχε 3 παίκτες από το Top 100 της κατάταξης της Tennis Europe στο δυναμικό της.

Έπειτα επικράτησε της Πορτογαλίας επίσης με 2-1, με τον Ραφαήλ Γακόπουλο να κάνει το 2 στα 2 στα μονά σ’ αυτά τα δυο tie και τους Μιχαλακόπουλο και Νούλα να κερδίζουν και τα δυο καθοριστικά παιχνίδια στα διπλά.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Ελλάδας στο τουρνουά:

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 1-2 (προημιτελικά)
Αλέξανδρος Νούλας – Alejandro Hernandez Ramada 6-4, 2-6, 7-6 (2)
Άλκης Μιχαλακόπουλος – Adolfo Abascal 4-6, 4-6
Γακόπουλος/Μιχαλακόπουλος – Abascal/Pulido Moreno 2-6, 6-4, 7-10

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 1-2 (θέσεις 5-8)
Kaius Ketola – Ραφαήλ Γακόπουλος 0-6, 2-6
Aatu Niemela – Άλκης Μιχαλακόπουλος 3-6, 6-4, 6-4
Ketola/Tuomolin – Μιχαλακόπουλος/Νούλας 4-6, 3-6

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 1-2 (θέσεις 5-6)
Salvador Almeida – Αλέξανδρος Νούλας 6-1, 1-6, 6-4
Tomas Vilaca – Ραφαήλ Γακόπουλος 4-6, 1-6
Silva E Costa/Vilaca – Μιχαλακόπουλος/Νούλας 4-6, 2-6

tennisnews.gr

Επίσκεψη του ΠΡΩΤΕΑ στον Δήμαρχο Καστοριάς, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στα γήπεδα τένις (φωτογραφίες)

 

 

 

Back to top button