ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση στο Νεστόριο (φωτο – οδηγίες)

Στο Νεστόριο, στον όμορφο χώρο δίπλα στον Αλιάκμονα θα φιλοξενηθεί η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στις 13 – 16 Ιουλίου, με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας».

Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα θα ανταμώσουν, σε μια περιοχή όπου είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια από την τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με πρωτοπορία το ΚΚΕ.

Μέσα από τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης οι νέοι θα γνωρίσουν ηρωικές πτυχές αυτής της ιστορικής περιόδου, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 15 Ιούλη, στη 1 το μεσημέρι, μέσα στο δάσος στο ύψωμα Σκάλα, όπου βρισκόταν το νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο και θα εγκαινιαστεί μόνιμη έκθεση για τη λειτουργία του. Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση θα απευθύνουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η 32η Κατασκήνωση θα στηθεί σε έναν χώρο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, κατάφυτο, με πολλά σημεία σκίασης και με δυνατότητα για μπάνιο στο ποτάμι. Από εκεί οι νέοι και οι νέες της ΚΝΕ θα στείλουν το μήνυμά τους για προστασία του φυσικού πλούτου, κόντρα στα σχέδια που υπάρχουν για κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών κατά μήκος του ποταμού Αλιάκμονα.

Τα συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευαν πυρετωδώς για να προετοιμάσουν τον χώρο, βάζουν τις τελευταίες πινελιές. Την Τετάρτη όλα θα είναι έτοιμα, για την υποδοχή των πρώτων κατασκηνωτών.

Στην είσοδο της κατασκήνωσης έχει τοποθετηθεί το πανό που θα καλωσορίζει τους κατασκηνωτές. Έχουν στηθεί τα μπαρ και η ταβέρνα, καθώς και οι μεγάλες σκηνές της παιδικής κατασκήνωσης που θα λειτουργήσει παράλληλα με την 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

Η παιδική κατασκήνωση θα ξεκινήσει μια μέρα νωρίτερα, αφού αύριο Τετάρτη θα ταξιδέψουν και θα φτάσουν στο Νεστόριο παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, μαζί με τους ομαδάρχες τους.

Χρήσιμες οδηγίες για τους κατασκηνωτές στο Νεστόριο

Το κάμπινγκ βρίσκεται δίπλα στο χωριό του Νεστορίου (2,4 χλμ). Η κατασκήνωση θα στηθεί σε τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς (μέσα στο δάσος) και μέσα από αυτόν περνάει ο ποταμός Αλιάκμονας.

Ο χώρος διαθέτει βασικές υποδομές (τουαλέτες, ντουζ, ταβέρνες-μπαρ, ιατρείο) ωστόσο χρειάζεται οι κατασκηνωτές και οι Οργανώσεις να εξασφαλίσουν μια σειρά από απαραίτητα είδη (στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν supermarket, ΑΤΜ κ.λπ.), ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διαμονή τους στο χώρο:

– Σκηνή, sleeping bag, υπόστρωμα, σεντόνι-σκέπασμα.

– Ζεστά ρούχα καθώς το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει (ζακέτες, φούτερ, φλις, μπουφάν, αδιάβροχο, μακρύ παντελόνι, κάλτσες).

– Εξοπλισμό για τη προσωπική υγιεινή (πετσέτα μπάνιου, πετσέτα προσώπου, πετσέτα θαλάσσης, οδοντόβουρτσα).

– Κλειστά παπούτσια (αθλητικά ή ορειβατικά). καθώς το Σάββατο 15/07 η συγκέντρωση στο Νοσοκομείο απαιτεί πεζοπορία σε χωμάτινο δρόμο με σχετική κλίση.

Το ποτάμι που διασχίζει το χώρο της κατασκήνωσης θα είναι προσβάσιμο για κολύμπι σε συγκεκριμένα σημεία για τους επισκέπτες.

Επίσης, επειδή η κατασκήνωση θα βρίσκεται σε έναν κατάφυτο χώρο με πολλά ξερά χόρτα, οι κατασκηνωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα μέτρα πυρασφάλειας και καθαρισμού του χώρου.

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ιατρείο με όλο το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, ωστόσο οι κατασκηνωτές που παίρνουν ειδική φαρμακευτική αγωγή για διάφορους λόγους πρέπει να έχουν μαζί τους τα φάρμακά τους. Είναι σημαντικό για τις παραπάνω περιπτώσεις να γίνει ενημέρωση μέσω των οργανώσεων στην ομάδα του ιατρείου της κατασκήνωσης.

Back to top button