Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Στην Καστοριά θα δημιουργηθεί παράρτημα της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτ. Μακεδονίας (φωτο)

Συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαρία Παπαδοπούλου πραγματοποίησε στο γραφείο της, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα  Κοζατσάνη, την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης  η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Τσιάγγου – Κυριακίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς  Βασίλης Βελλίδης,  η  Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Καστοριάς Ευγενία Αμπαρτζάκη, ο Πρόεδρος της εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Τελιγιορίδης και ο Αντιπρόεδρο της εταιρείας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την ευθύνη διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης της Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του ΟΦΥΠΕΚΑ κα. Παπαδοπούλου ανακοίνωσε την υλοποίηση του αιτήματος των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με  τη Δημιουργία  Παραρτήματος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, στην  Καστοριά, και ότι   θα επανδρωθεί με δύο (2)  άτομα προσωπικό. Για τον λόγο αυτό, έχει ήδη γίνει επαφή με τον Δήμο Καστοριάς, με σκοπό την παραχώρηση εγκαταστάσεων φιλοξενίας  του Παραρτήματος της Μονάδας Διαχείρισης.

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των χρηματοδοτήσεων για περιβαλλοντικές δράσεις που αφορούν τις  ζώνες Natura και διάφορα διαδικαστικά θέματα αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων.

ΟΦΥΠΕΚΑ ΟΦΥΠΕΚΑ

Back to top button