Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Ποια γνωστά ξενοδοχεία στη Χαλκιδική έχουν πάρει τον δρόμο για το σφυρί

Το «ψηφιακό» σφυρί αναμένεται να χτυπήσει το επόμενο διάστημα για δύο ξενοδοχειακές μονάδες σε δημοφιλείς περιοχές της Χαλκιδικής, είτε για πολλοστή φορά είτε για πρώτη, αναζητώντας μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία στον κλάδο του τουρισμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Ειδικότερα, πρόκειται για το τετράστερο ξενοδοχείο «Lesse Hotel» στην περιοχή Xανιώτη του δήμου Kασσάνδρας που βγαίνει εκ νέου σε πλειστηριασμό, καθώς ο τελευταίος που στρεφόταν κατά της «Τουριστικές Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Λεσσέ» αποδείχθηκε άγονος. Το επαναληπτικό σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουλίου με την τιμή εκκίνησης να παραμένει ίδια, δηλαδή στα 4.200.000 ευρώ και με επισπεύδουσα την Do Value Greece. Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται κανονικά σε λειτουργία.

Όπως προκύπτει από την κατασχετήρια έκθεση, ο πλειστηριασμός αφορά έναν αγρό κείμενο στη θέση «Αμπαρίτσα», έκτασης 6.175 τ.μ., και έναν αγρό κείμενο στην ίδια θέση, έκτασης, 3.300 τ.μ. Και οι δύο αγροί, καθότι συνεχόμενοι, αποτελούν έναν ενιαίο, εκτάσεως 9.475 τ.μ., επί του οποίου έχει κτιστεί η ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων με την επωνυμία «Lesse Hotel» που κατασκευάστηκε το 2002 και αποτελείται από πέντε κτίρια, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, εστιατόρια, μπαρ, αθλητικές εγκαταστάσεις, εξωτερική πισίνα καθώς και ένα υδάτινο ποτάμι με μίνι καταρράκτη.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι η περιοχή έχει όμορφο φυσικό περιβάλλον και παραλίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, τα κτίρια είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, με εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν τους φτάνει στα 4.251 τ.μ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου η «Ίριδα»

Για τις 29 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ο πλειστηριασμός για την μικρότερη τουριστική μονάδα με την επωνυμία «Ίριδα» που βρίσκεται εντός της περιοχής Αφύτου του δήμου Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 448.000 ευρώ με επισπεύδουσα την Intrum Hellas.

Σύμφωνα με την έκθεση της αυτοψίας, το οικόπεδο εντός του οποίου έχει ανεγερθεί η εκτιμώμενη ξενοδοχειακή μονάδα τριών κλειδιών, έχει συνολικό εμβαδόν 613,80 τ.μ. Η τουριστική μονάδα είναι συνολικής δυναμικότητας 14 δωματίων και 28 κλινών, αποτελείται από ένα προϋφιστάμενο ισόγειο κτίριο που αρχικά είχε χρήση αποθήκης, επί του οποίου έγινε προσθήκη ορόφου και από ένα διώροφο κτίριο το οποίο ανεγέρθηκε ως προσθήκη κατ’ επέκταση.

Η περιοχή

Πρόκειται για μία οικιστική – παραθεριστική περιοχή η οποία διαθέτει πλήθος συγκροτημάτων εξοχικών κατοικιών καθώς και τουριστικών καταλυμάτων, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.λ.π. λόγω της έντονης τουριστικής κίνησης που παρουσιάζει κατά τους θερινούς μήνες. Ο ρυθμός ανάπτυξης στην περιοχή πριν την οικονομική κρίση ήταν ιδιαίτερα έντονος και υπήρχε αυξημένη οικοδομική δραστηριότητα για την κατασκευή συγκροτημάτων εξοχικών κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο και μετά από μία μεγάλη περίοδο στάσιμου ρυθμού ανάπτυξης παρατηρείται μια σταδιακή ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας. Η προσφορά προς πώληση οικιστικών ακινήτων, στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση, όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, η οποία παρουσιάζεται μέτρια ως μικρή, με αποτέλεσμα να υφίστανται πτωτικές πιέσεις στις αγοραίες αξίες τους.

thesstoday.gr

Back to top button