Καστοριά

Δήλωση υποψηφιότητας Σιδέρη Σμαρόπουλου

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
με γνωρίζετε ως ξενοδόχο, ως πολιτικό μηχανικό, αλλά κυρίως ως έναν άνθρωπο που αγαπά την Καστοριά. Οι πιο κοντινοί ξέρουν ότι έχω μάθει στη ζωή μου να υπηρετώ με πάθος και αφοσίωση κάθε πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μου. Κινητοποιημένος από την αγάπη για τη γη που με γέννησε, απευθύνομαι σήμερα σε όλους εσάς, τους συντοπίτες μου, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Καστοριάς, στο πλευρό του Γιώργου Κασαπίδη. Αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκθέσω τα κίνητρα και το όραμα που με οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.
Πάντα είχα πίστη στη δύναμη της ενεργούς συμμετοχής του καθενός μας, στα θέματα που μας αφορούν, αυτή η πίστη συνοδευόμενη από τις αξίες της συλλογικής συνύπαρξης και εργασίας, του εξαντλητικού διαλόγου, με θέσεις και επιχειρήματα και της συνδιαμόρφωσης κοινών στόχων και οραμάτων, είναι αυτά που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση συμμετοχής.
Τόσο ως επαγγελματίας, όσο και από τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς, ανέπτυξα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μου και γνώση για τις ανάγκες και τις προκλήσεις της περιοχής μας.
Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που απαιτούμε όλοι, είναι μια Καστοριά ζωντανή και ευημερούσα.
Για να γίνει αυτό πρέπει η Καστοριά μας, να πρωταγωνιστεί στις οικονομικές κοινωνικές και αναπτυξιακές εξελίξεις, τόσο της Περιφέρειας, όσο και της χώρας μας, έχοντας σύμμαχο, αρωγό και συμπαραστάτη την πολύτιμη κληρονομιά της, γι’ αυτό και ο σεβασμός σ΄ αυτήν είναι όρος απαράβατος. Η Καστοριά μας πρέπει να αναπτύσσεται σταθερά και μεθοδικά, προσφέροντας ποιότητα ζωής στους κατοίκους της.
Συμπαρατάσσομαι με τον Γιώργο Κασαπίδη, γιατί έχει τη δύναμη, την αποφασιστικότητα, την αληθινή επιθυμία για πρόοδο και ανάπτυξη. Γνωρίζω την αγάπη του για την Καστοριά και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να την εξελίσσουμε σε ένα πρότυπο ανάπτυξης και προόδου. Σε έναν τόπο που παράγει και θα ευημερεί.
Σε αυτό το ταξίδι έχω μαζί μου το σύνολο των ιδεών, των αξιών και της εμπειρίας μου, όμως ο δρόμος της ανάπτυξης, της ευημερίας, της προόδου δεν είναι μοναχικός, δεν είναι ατομικός, είναι συλλογικός. Αυτό το δρόμο δεν πρόκειται να τον διαβώ μόνος. Είμαι μέρος μιας ομάδας ανθρώπων που αγαπάνε την Καστοριά, με τον Γιώργο Κασαπίδη στην πρώτη γραμμή. Μαζί, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ειλικρίνεια και αφοσίωση, με σεβασμό στις ανάγκες και τις αξίες της κοινότητάς μας.
Συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σ΄ αυτό τον αγώνα, σ΄ αυτή την προσπάθεια θα είστε όλοι εσείς, οι συντοπίτες μου, που με τις απόψεις, τις ιδέες σας, τις επισημάνσεις σας θα βοηθήσετε το όραμα να γίνει πράξη.
Σας προσκαλώ στο δικό μας κοινό ταξίδι. Είναι το ταξίδι της ευημερίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.
Είναι το ταξίδι της Καστοριάς.
Ελάτε να το κάνουμε μαζί
Σιδέρης Σμαρόπουλος

Back to top button