Καστοριά

Μια υπερσύγχρονη, καινούργια παιδική χαρά αποκτά το Μαυροχώρι

Μια ολοκαίνουργια και υπερσύγχρονη παιδική χαρά, η οποία πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, γίνεται πραγματικότητα για το Μαυροχώρι, καθώς σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 150.000  ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Οι εργασίες, οι οποίες αφορούν στην ολική ανακατασκευή της παιδικής χαράς Μαυροχωρίου και ξεκινούν άμεσα, προβλέποντας μεταξύ των άλλων την  εκ νέου χωροθέτησή της, την κατασκευή ασφαλούς περίφραξης και θυρών με σύστημα αποτροπής ζώων. Επιπρόσθετα, θα τοποθετηθούν καινούργια όργανα, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και ηλιακά φωτιστικά, ενώ θα κατασκευαστεί ένα ξύλινο κιόσκι και μια βρύση με πόσιμο νερό.

Με όλες τις προαναφερθείσες εργασίες, η Δημοτική Αρχή Καστοριάς, έχει σκοπό να παρέχει στην καρδιά του Μαυροχωρίου ένα ασφαλή χώρο ξεκούρασης και αναψυχής, ένα σημείο σύνδεσης  των πολιτών, των γονέων και των παιδιών.

«Πρόκειται για ένα έργο που απαντά στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Μαυροχωρίου και εξυπηρετεί μια μεγάλη ανάγκη της περιοχής για την ύπαρξη ενός χώρου αναψυχής για τα παιδάκια. Σκοπός μας είναι όλες οι Τοπικές Κοινότητες να αποκτήσουν παιδικές χαρές και βλέπουμε ότι σιγά σιγά επιτυγχάνεται», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν παραδοθεί 13 νέες παιδικές χαρές στην πόλη και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, ενώ και σε πολλούς οικισμούς τοποθετήθηκαν προσωρινά όργανα παιδικών χαρών, έως ότου προχωρήσουν επιπλέον έργα για την κατασκευή νέων.

Back to top button