Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ταμείο Ανάκαμψης: Πεντάστερο ξενοδοχείο επένδυση 7 εκ. στην Καστοριά

Πεντάστερα ξενοδοχεία σε Μύκονο, Πάρο και Καστοριά και άλλες τουριστικές μονάδες, κατά μείζονα λόγο στα νησιά, περιλαμβάνονται στην πρώτη δέσμη εγκρίσεων 20 επενδυτικών σχεδίων, που εντάσσονται στην δράση «Πράσινος Αγροτουρισμός», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με απόφαση του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστα Μπαγινέτα.

Τα 20 επενδυτικά σχέδια έχουν προϋπολογισμό 50.244.337,33 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης 148,44 εκατ. ευρώ, με την επιδότηση (δημόσια δαπάνη) να ανέρχεται στο 50%, ήτοι στα 74,22 εκατ. ευρώ (αντίστοιχα, η επιδότηση στα 20 επενδυτικά σχέδια διαμορφώνεται στο 25,12 εκατ. ευρώ).

Η αξιολόγηση των υπόλοιπων 67 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί προχωρεί με ταχύ ρυθμό και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς άλλωστε τα επενδυτικά σχέδια πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως το 2025, μια και τα χρονικά περιθώρια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι ασφυκτικά.

Αναλυτικά, τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στη δράση «Πράσινος Αγροτουρισμός» του Ταμείου Ανάκαμψης είναι (οι προϋπολογισμοί είναι προ ΦΠΑ):

  • Ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων από την εταιρεία «KASTORIA LAKE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στην Καστοριά, προϋπολογισμού 7.024.471,73 ευρώ.,

Συνέχεια στο powergame.gr

 

 

 

Back to top button