Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Τριήμερη εκδρομή χορευτικού της «Ορεστίδος» για το “61ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας” (φωτο)


Το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας θα πραγματοποιηθεί φέτος από 20 έως 25 Αυγούστου 2023 στη Λευκάδα και στα νησιά Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας φιλοξενεί στη διοργάνωση 8 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα, 2 ελληνικά και 4 τοπικούς χορευτικούς Συλλόγους μαζί με Σχολές Χορών και πλήθος εθελοντών.
Στο διεθνές μέρος του Φεστιβάλ συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Chela από τη Γεωργία, Makoto Juku από την Ιαπωνία, Shivam Nrutya Cultural Academy από την Ινδία, Listra Unpar από την Ινδονησία, Creadanza από την Κολομβία, Ballet Folclorico Maya από το Μεξικό, Χορευτικό του Ιδρύματος Μπούμπουρα από την Ουκρανία και Tupa Marka από τη Χιλή.


Στο ελληνικό μέρος συμμετέχουν ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Όρεστίς» Άργους Ορεστικού και η Ένωση Ποντίων Πιερίας ενώ από τη Λευκάδα ο Ορφέας, η Νέα Χορωδία, ο Απόλλων Καρυάς και ο Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας.
Στη μεγάλη χορευτική παρέλαση της Κυριακής 20 Αυγούστου θα συμμετέχουν οι Μαζορέττες των Σχολών Χορού Ευρυδίκης Μεσσήνη και Αλεξάνδρας Μπούρα μαζί με το τμήμα κρουστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας.
Το 61ο Φεστιβάλ Φολκλόρ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας EFFE Europe for Festivals Festivals for Europe και του All About Festivals .
Παράλληλα έχει την υποστήριξη των Πρεσβειών της Γεωργίας , του Μεξικό, της Ουκρανίας , της Ινδονησίας και της Χιλής, της Ελληνο-ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης, του Ιδρύματος Μπούμπουρα, και του Καθολικού Πανεπιστημίου Parahyangan της Ιάβας.
Για τον σκοπό αυτό ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς», διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στη Λευκάδα – Πρέβεζα από 21 -23 Αυγούστου 2023, την οποία εκτός από το πολυμελές Χορευτικό σχήμα που θα εμφανιστεί την Τρίτη 22 Αυγούστου στο Φεστιβάλ, πλαισιώνουν και πολλές φίλες του συλλόγου.
Η αποστολή, εκτός από την συμμετοχή και την παρακολούθηση των εκδηλώσεων του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας, θα επισκεφθεί χώρους πολιτιστικής αναφοράς, όπως την Νικόπολη, το Μουσείο Νικόπολης, τον ποταμό Αχέροντα και το Νεκρομαντείο, ενώ βέβαια θα απολαύσουμε και τις υπέροχες παραλίες που βρίσκονται στις ακτές του Ιονίου!

Back to top button