Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Με απόλυτη επιτυχία η συμμετοχή του Χορευτικού της «Ορεστίδος» στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας (φωτογραφίες)

Στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας, που  πραγματοποιήθηκε φέτος από 20 έως 25 Αυγούστου 2023 στη Λευκάδα , συμμετείχε το πολυμελές Χορευτικό της ¨Ορεστίδος»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας φιλοξένησε στη διοργάνωση 8 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα, 2 ελληνικά και 4 τοπικούς χορευτικούς Συλλόγους μαζί με Σχολές Χορών και πλήθος εθελοντών.

Στο διεθνές μέρος του Φεστιβάλ συμμετείχαν   τα χορευτικά συγκροτήματα: Chela από τη Γεωργία, Makoto Juku από την Ιαπωνία, Shivam Nrutya Cultural Academy από την Ινδία, Listra Unpar από την Ινδονησία, Creadanza από την Κολομβία, Ballet Folclorico Maya από το Μεξικό, Χορευτικό του Ιδρύματος Μπούμπουρα από την Ουκρανία και Tupa Marka από τη Χιλή.

Στο ελληνικό μέρος συμμετείχαν ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Όρεστις» Άργους Ορεστικού και η Ένωση Ποντίων Πιερίας ενώ από τη Λευκάδα ο Ορφέας, η Νέα Χορωδία, ο Απόλλων Καρυάς και ο Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας.

Το φεστιβάλ παρουσίασε ο γνωστός μας, φίλος του συλλόγου της Ορεστίδος, κ. Αλέξης Κωστάλας.

Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε μία πραγματικά υπέροχη εμφάνιση την Τρίτη 22 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Λευκάδας και απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού και τον έπαινο των διοργανωτών. Ήταν άλλη μία επιτυχημένη εμφάνιση του Χορευτικού, η οποία πιστοποιεί ότι η πορεία που διαγράφει πλέον το Χορευτικό της Ορεστίδος, υπό την διδασκαλία του χοροδιδασκάλου Φώτη Τράσια, είναι συνεχώς ανοδική, με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν την συμμετοχή του σε τέτοια, διεθνούς εμβέλειας Φολκλορικά Φεστιβάλς.

Για τον σκοπό αυτό ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς», διοργάνωσε  τριήμερη εκδρομή στη Λευκάδα – Πρέβεζα από 21 -23 Αυγούστου 2023, στην οποία εκτός από το πολυμελές Χορευτικό σχήμα, πλαισίωσαν και πολλές φίλες του συλλόγου.

Η αποστολή, εκτός από την συμμετοχή και  την παρακολούθηση των εκδηλώσεων του 61ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας   επισκέφθηκε χώρους πολιτιστικής αναφοράς, όπως την Νικόπολη, το Μουσείο Νικόπολης, τον ποταμό Αχέροντα και το Νεκρομαντείο. Επίσης τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλο το τριήμερο τις υπέροχες ακτές του Ιονίου, με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά και να επισκεφθούν επίσης την όμορφη και γραφική Πάργα, αλλά και το περίφημο παραδοσιακό Μέτσοβο, πριν επιστρέψουν στο Άργος Ορεστικό.

Με αυτή την απόλυτα επιτυχημένη  εκδήλωση το Χορευτικό της Ορεστίδος, ολοκληρώνει τον κύκλο των εμφανίσεων του.

Ραντεβού το Φθινόπωρο με περισσότερη δουλειά και προγραμματισμό για ανάλογες συμμετοχές σε Φεστιβάλ και του εξωτερικού!

 

 

Back to top button