Ελλάδα

Ο Γιάννης Μπουτάρης κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη

Στα παλιά λημέρια φαίνεται ότι επιστρέφει ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τέσσερα χρόνια αφότου παρέδωσε τα ηνία του δήμου Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να συμμετάσχει και πάλι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτή τη φορά, όμως, όχι ως υποψήφιος δήμαρχος… Ο κ. Μπουτάρης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σπύρου Πέγκα, τον οποίο, από τον περασμένο Απρίλιο, είχε υποστηρίξει επίσημα με δήλωσή του για τον κεντρικό δήμο.

Η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου κλείδωσε οριστικά χθες βράδυ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν Μπουτάρης και Πέγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται πιθανότατα σήμερα ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Έτσι το όνομα του κ. Μπουτάρη θα συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα του ψηφοδελτίου της παράταξης «Θεσσαλονίκη για όλους», με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα.

Μπορεί ο πρώην δήμαρχος να είχε αποσυρθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 από τα αυτοδιοικητικά, ωστόσο, δεν έπαψε το ενδιαφέρον του για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο βίντεο – στήριξης στον συνδυασμό του Σπύρου Πέγκα, είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην παρούσα διοίκηση, καταλογίζοντάς της «ανικανότητα, τεμπελιά και αδιαφάνεια».

Εδώ και μέρες πάντως στελέχη του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη για όλους» μιλούσαν για μια υποψηφιότητα έκπληξη η οποία και θα έκανε αίσθηση στην πόλη. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκε από την παράταξη Πέγκα η συμπόρευση με τον Σάκη Τζακόπουλο και το προηγούμενο διάστημα με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο. Αυτό το διάστημα ο κ. Πέγκας και η ομάδα του οριστικοποιούν το ψηφοδέλτιο της παράταξης, στο οποίο θα συμμετάσχουν πρόσωπα και από τους συνδυασμούς των κ.κ. Τζακόπουλου και Τρεμόπουλου.

voria.gr

 

Back to top button