Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους Ορεστικού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού και οι εκλεγμένοι της, την τελευταία 4ετία αλλά και τις προηγούμενες, «στάθηκαν απέναντι στην προηγούμενη δημοτική αρχή, στις πολιτικές επιλογές και το έργο της, που είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού του Άργους Ορεστικού.

Έτσι και τώρα, 1 μήνα πριν τις εκλογές, η Λαϊκή Συσπείρωση, ο συνδυασμός του ΚΚΕ στον Δήμο, είμαστε η μόνη ρεαλιστική -μαχητική – αξιόπιστη απάντηση, στην αντίθεση που εκφράζουν πολλοί στην προοπτική μιας νέας 5ετίας με την ίδια δημοτική αρχή. Και οι δύο άλλοι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στο Δήμο Άργους Ορεστικού είναι δοκιμασμένοι, γιατί είναι δοκιμασμένος ο δρόμος ανάπτυξης που προτείνουν στο λαό. Ανάπτυξη για το τουριστικό κεφάλαιο, για δημιουργία προϋποθέσεων νέων επενδύσεων. Πρόκειται για επενδύσεις που δεν απαντούν όμως στα μεγάλα προβλήματα του αργείτικου λαού. Γιατί δεν πάνε μαζί κερδοφορία για τον κλάδο του τουριστικού κεφαλαίου και αύξηση μεροκαμάτων, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν πολλά παιδιά που έφυγαν σεζόν το προηγούμενο διάστημα.  Δεν μπορούν να πάνε μαζί με έργα για το λαό αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, προάσπισης της ζωής, της παιδείας, της υγείας γιατί όλοι συμφωνούν πως αυτά πρέπει να μπούνε στο ζύγι κόστους όφελους.  Είμαστε η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Αργείτες και οι Αργείτισσες πέρα από την κομματική τους επιλογή.

Συγκεκριμένα:

  • Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχη για αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, του ΚΕΦΙΑΠ, του Νοσοκομείου κόντρα στα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ». Αντίθετα η δημοτική αρχή, δεν διεκδικεί προσλήψεις και εξοπλισμό, να λειτουργούν όλα τα Περιφερικά Ιατρεία γιατί συμφωνεί πως η Υγεία αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για όσους ιδιώτες επενδύσουν σ’ αυτές τις δημόσιες δομές, μετατρέποντας την υγεία σε εμπόρευμα για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα και η πλειοψηφία του λαού να γιατροπορεύεται στο σπίτι.
  • Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την άρνηση Προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που οδηγεί στην υποστελέχωση, σε κλείσιμο υπηρεσιών του Δήμου, όπως το Δημοτικό ΚΔΑΠ, ανοίγοντας το δρόμο για τα κέρδη των ιδιωτικών ΚΔΑΠ. Το πρόβλημα είναι τεράστιο αφού μόνο το 14% των παιδιών που πήραν voucher υπάρχει θέση σε δημόσιο ΚΔΑΠ.
  • Μη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών, για κατά κόρον 2μηνες ή στην καλύτερη 8μηνες συμβάσεις των εργαζόμενων του Δήμου, που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Για την ανοχή στην ανεπαρκή κρατική χρηματοδότηση, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου ώστε να μη βασίζεται ο Δήμος στα έσοδα της εμποροπανήγυρης. Τα έσοδα της τάξης των 400.000€, γενικά η ανταποδοτική λειτουργία, δε νοείται να καλύπτουν τα κενά που αφήνει η λειψή κρατική χρηματοδότηση, αφού σε περιόδους που δεν υπάρχουν αυτά τα έσοδα (όπως της πανδημίας) η τρύπα αυτή καλύπτεται από την περεταίρω φορολεηλασία του λαού μας, με χαρακτηριστική την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 40%.
  • Για στήριξη της στρατηγικής για ένα Άργος «αναβαθμισμένο τουριστικά» (Rally Greece Offroad), με υποδομές και αναπλάσεις που ενισχύουν την ψυχαγωγία των λίγων. Τον πολιτισμό, την αξιοποίηση αρχαιοτήτων με επιχειρηματικά κριτήρια για την υποστήριξη και διεύρυνση της πελατείας.

Ο συνδυασμός μας εκφράζει συνέπεια, συνέχεια, αγωνιστικότητα, για να μπει φρένο στη φορολεηλασία, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικρο-επαγγελματίες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη. Σε αντίθεση με την Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπου θα δραστηριοποιούνται οι μεγάλοι επιχειρηματίες, απολαμβάνοντας προνόμια, πατώντας πάνω στο μειωμένο ΦΠΑ και το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Για ένα Δήμο που θα διεκδικεί για το λαό χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση και δεν θα αποτελεί σύμμαχο υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα βάζει μπροστά «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού

(υποψήφια Δήμαρχος Βλάχου Ελένη Σταυρούλα)

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ
  3. ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
  4. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  5. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  6. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  7. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  8. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
  9. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
  10. ΚΕΦΑΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  11. ΚΕΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  12. ΚΡΑΠΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
  13. ΜΑΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  14. ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  15. ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ ΝΤΑΝΟΥΤΑ ΜΑΡΙΑ
  16. ΜΑΥΡΑΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΑΚΟΣ
  17. ΜΟΛΝΑΡ ΑΟΥΡΟΡΑ ΦΕΛΙΤΣΙΑ
  18. ΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  19. ΜΠΛΙΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  20. ΝΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
  21. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  22. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
  23. ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  24. ΠΡΩΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  25. ΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  26. ΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  27. ΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
  28. ΣΑΝΑΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  29. ΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
  30. ΣΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ ΜΑΡΙΑ
  31. ΣΛΗΜΙΣΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  32. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
  33. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
  34. ΤΖΗΚΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
  35. ΤΣΟΥΜΑΝΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
  36. ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  37. ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΣΥΜΕΩΝ
  38. ΥΦΑΝΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Back to top button