Καστοριά

Το Σπασμένο Ρόδι στο 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (φωτογραφίες)

Το Σπασμένο Ρόδι στην Ορεστιάδα, στο 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, συμμετείχε χθες με την παράσταση «Είμαι καλά», σε σκηνοθεσία Αστερόπης Χαριτίδου

Ακολουθεί κείμενο της σκηνοθέτιδας πριν από την παράσταση:
“Καλά, θα γίνει το φεστιβάλ και θα παίξετε ενώ καίγεται ο Έβρος;”
Ναι. Ακριβώς. Γιατί δεν πρόκειται για ένα πανηγύρι στην άλλη άκρη της χώρας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που γίνεται στην Ορεστιάδα. Στην Ορεστιάδα, που η συντριπτική πλειοψηφία δεν γνωρίζει που βρίσκεται, δεν νοιάζεται αν καεί. Μακάρι να τρέχαν ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή δέκα φεστιβάλ στην Ορεστιάδα κι άλλα πέντε στο Σουφλί. Μήπως και γυρίσει ο κοινωνικός φακός, που αδυνατεί να εστιάσει οπουδήποτε εκτός Αθηνών, στην καταστροφή που συντελείται αυτή τη στιγμή.
Ξέρετε ότι τα δέκα δρομολόγια που συνέδεαν την Θεσσαλονίκη με την Ορεστιάδα έχουν κοπεί? Όλα. Δεν πας με τρένο σου λέει. “Μα πήγαινα – τώρα δεν πας”. Πιστεύετε ότι είναι άσχετο? Ότι όταν αποκόπτεται σιγά σιγά ένα ολόκληρο κομμάτι της χώρας αδιαμαρτύρητα, η υπόλοιπη χώρα νοιάζεται?
Μέσα στον χαμό, χρειάζεται μεγάλη απόφαση, ισχυρή θέληση και συγκεκριμένη στάση στα πράγματα, ώστε να υπερασπιστείς την θέση σου και μπράβο. Δεν είναι τυχαίο που είναι το 24ο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Είναι αξιοθαύμαστο.
Και ναι, χαίρομαι που η ομάδα του “Σπασμένου Ροδιού” έχει την τιμή να συμμετέχει, με την παράσταση μας “Είμαι Καλά” ( ακόμα κι όταν δεν είμαι).
Αστερόπη Χαριτίδου 

 

Back to top button