Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Φεστιβάλ Γράμμου: Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης “ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, Ο Γράμμος ως Μεγάλος Ελιγμός V”

Στο Πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Γράμμου του Δήμου Νεστόριου θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Μύλου Σερένη η ολοκλήρωση της Συμμετοχικής Καλλιτεχνικής Διαδικασίας ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, Ο Γράμμος ως Μεγάλος Ελιγμός V. Η  παρουσίαση αποτελεί συνέχεια της διερεύνησης που πραγματοποιήθηκε στο Γράμμο όπου μια σύγχρονη διαδικασία εικαστικού περπατήματος κάλυψε την περίοδο 14 έως 20 Ιουλίου την περιοχή  του Γράμμου αναδεικνύοντας σημεία ιστορικού, και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Την περίοδο εκείνη ένα Νομαδικό Σώμα καλλιτεχνών (Ομάδα Διερεύνησης Τοπίου/perceivers) περπάτησε τις διαδρομές Πληκάτι/Γράμμουστα/Φούσια/  κατά τη διάρκεια μιας περίοδου τεσσάρων ημερών. Διανυκτέρευσε στο ύπαιθρο μεταδίδοντας/συλλέγοντας δεδομένα. Τα δεδομένα τα επεξεργάστηκαν καλλιτέχνες, ερευνητές, φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Ομάδα Εικαστικής Επεξεργασίας/receivers) που  φιλοξενήθηκαν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μετασχηματίζοντας τις αφηγήσεις σε καλλιτεχνικά απότοκα. Στον Μύλο Σερένη 6 έως  8 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται η Συμμετοχική Καλλιτεχνική Διαδικασία με τα καλλιτεχνικά απότοκα των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών. Θα πραγματοποιηθεί στοχαστική επεξεργασία της διαδικασίας από τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία καθώς και τον Δήμο Νεστόριου για την υποστήριξη.

ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, Ο Γράμμος ως Μεγάλος Ελιγμός V

Μύλος Σερένη, Κάτω Νεστόριο

6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2023

Επιμέλεια της Συμμετοχικής Καλλιτεχνικής Διαδικασίας: Γιάννης Ζιώγας – Καθηγητής Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Φλώρινα.

Συμμετέχουν:

Νομαδικό σώμα/Perceivers: Jez Hastings, Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Ζιώγας

Εικαστική Επεξεργασία/Receivers: Geert Vermeire, Michal Salwinski, Ρένα Γουμπερίτση, Έφη Κώτουλα, Αλεξάνδρα Μπουλά, Δώρα Σιαφλά, Κάρολος Χειλάς/

Νερόμυλος Σερένη – Κάτω Νεστόριο

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023, 18.00

Διάρκεια έκθεσης: 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 17:00 με 20:00

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ

 Jez Hastings, Grammos V, ηχητική καταγραφή, 05:33, 2023

Michal Salwinski, Το κάλεσμα του Βουνού, ηχητική καταγραφή, 02:50, 2023

Karl Grumbe & Rene  P.G, Πέρα από τη  Γλώσσα, ηχητική εγκατάσταση, 2023

Γιάννης Ζιώγας, Σημειώσεις, διαδραστική διαδικασία, 2023

Έφη Κώτουλα, _grammos_project, ανάρτηση στο Instagram, 2023

Αλεξάνδρα Μπουλά, ακρυλικό σε μουσαμά, 2023.

Δώρα Σιαφλά, <body> One, βiντεοπροβολή, 01:16, 2023

Μια καινοτόμος δράση σε διεθνές επίπεδο στο Φεστιβάλ Γράμμου (φωτογραφίες)

 

Back to top button