Καστοριά

Τι να ψηφίσω στις εκλογές τον Οκτώβριο; (του Κίμωνα Μηταλίδη)

Ένα ερώτημα που προβληματίζει πολλούς συνδημότες μας ή έστω ένα μεγάλο μέρος αυτών, αφού 1 στους 25 είναι υποψήφιοι, τουλάχιστον στο Δήμο Καστοριάς. Τι να ψηφίσει λοιπόν κάποιος; Ή καλύτερα, ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για να αξίζει την ψήφο μας;

Κι αν οι απαντήσεις στα παραπάνω eερωτληματα είναι δύσκολες, ας οδηγηθούμε στην τελική μας επιλογή με τη μέθοδο της ατόπου απαγωγής. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το ποιους δεν πρέπει να ψηφίσουμε.

Δεν πρέπει να ψηφίσουμε κάποιον με μοναδικό κριτήριο ότι είναι σόι μας, πολύ περισσότερο όταν αυτό το άτομο κατά γενική ομολογία είναι ανεπαρκές.

Σίγουρα να μην ψηφίσουμε τους επαγγελματίες υποψηφίους των οποίων η ενασχόληση με τα κοινά είναι το δικό τους μέσο βιοπορισμού. Παραδείγματα πολλά και όχι φωτεινά.

Να αποφύγουμε με κάθε τρόπο και να θέσουμε στο περιθώριο, επικεφαλείς και υποψηφίους που συνδιαλέγονται για να εξασφαλίσουν το δικό τους μέλλον σε βάρος του δικό μας.

Να μαυρίσουμε όσους έχουν ως ιδεολογία την επιβεβαίωση του εγώ τους, που μόνο μέσα από την προβολή της ενασχόλησης με τα κοινά μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να αφιερώσουμε χρόνο και να αρχίσουμε να διαβάζουμε βιογραφικά, θέσεις και προγράμματα, συνδυασμών αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων.

Η αξιοσύνη πρέπει να είναι η κορωνίδα της επιλογής μας.

Ο υποψήφιος πρέπει να έχει και μέλλον όταν τα κοινά θα είναι το παρελθόν του.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν χαρίζουμε την ψήφο μας, δεν δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες σε όσους απέτυχαν την πρώτη φορά. Ψηφίζουμε με το βλέμμα στα παιδιά μας και επιλέγουμε το μέλλον τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιλογή μας θα είναι για 5 χρόνια και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη κανένα λάθος δεν διορθώνεται.

 

Back to top button