Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

“Είπαμι Χουριό κι πάλι Χουριό!”: Ένα blog και μια ομάδα στο Facebook για τους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Το ενημερωτικό blog “ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “Είπαμι Χουριό κι πάλι Χουριό!” το οποίο υπάρχει και στο Facebook ως ομάδα.
Διαχειριστής της ομάδας και του blog είναι ο κ. Νικόπουλος Χρήστος, γέννημα θρέμμα Αμπελοκηπιώτης. Ζει στους Αμπελόκηπους Καστοριάς του Δήμου Άργους Όρεστικου και δραστηριοποιείται ως Πολιτικός Μηχανικός Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων με λαμπρή καριέρα.
Πριν δέκα πέντε χρόνια περίπου είχε την ιδέα αλλά και την διάθεση να δημιουργήσει αρχικά το blog και στην συνέχεια ομάδα στο facebook με θέματα που αφορούσαν αρχικά την Κοινότητα Αμπελοκήπων.
Κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργεί ως ενημερωτικός κόμβος για τους κατοίκους των Αμπελοκήπων αλλά και όλους τους απόδημους Αμπελοκηπιώτες ανά την υφήλιο. Προσφέρει άμεση ενημέρωση για κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά θέματα της Κοινότητας. Βαφτίσεις, γάμους , κηδείες , χαρούμενες και δυσάρεστες ειδήσεις τις μαθαίνουμε από τον Χρήστο.
Λειτουργεί ως διαδικτυακός ληξίαρχος. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Αμέτρητα άρθρα του για την Ιστορία του χωριού μας, τις ασχολίες των κατοίκων, τα έθιμα του χωριού μας, τις εκκλησίες, τα Δημοτικά Σχολεία, τις τοποθεσίες , τις σχέσεις του χωριού μας με γειτονικά χωριά και πόλεις και κάθε άλλο στοιχείο που προσδιορίζει την ταυτότητα του χωριού μας και πάντα βέβαια με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ακούραστος και αθόρυβος προσφέρει στην ενημέρωση και στην καταγραφή γεγονότων .
Ο Χρήστος αποτελεί για την Κοινότητα μας την μετουσίωση του «κοινοτικού γίγνεσθαι». Κατάφερε όλα αυτά το χρόνια ουσιαστικά να δημιουργήσει μία ηλεκτρονική βιβλιοθήκη προς πάσα χρήση. Μια βιβλιοθήκη πηγή ενημέρωσης και γνώσης με ελεύθερη πρόσβαση στον καθένα.
Το σημαντικότερο λειτουργεί άμισθος, ακηδεμόνευτος , ανεξάρτητος , χωρίς αντιπαραθέσεις και πολιτικούς χρωματισμούς . Ταυτόχρονα έδωσε το βήμα σε κάθε πολίτη να σχολιάζει και να αναρτάει μετά από την έγκριση του βέβαια διάφορα θέματα.
Ανέπτυξε 168 θεματολογίες με 2810 αναρτήσεις μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο, αριθμός πολύ μεγάλος για μια Κοινότητα. Πλούσιο υλικό , διασφαλισμένο σε ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί σήμερα παρακαταθήκη για το μέλλον , για τις νέες γενιές . Είμαστε τυχεροί που στην μικρή μας κοινωνία υπάρχει αυτήν η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Χρήστο συνέχισε αυτό που κάνεις με τόσο ζήλο!
Χρήστο σε ευχαριστούμε πολύ!
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
Site: ampelokipi-kastoria.blogspot.com
Facebook: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “Είπαμι Χουριό κι πάλι Χουριό!”-Ampelokipi Kastoria

 

 

Back to top button