Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Κατά ΑΠΕ και λατομείου στον Γέρμα ο Γιώργος Αλεξίου


Οι κάτοικοι του χωριού “Ο Γέρμας” πληροφορήθηκαν εσχάτως, ότι επίκειται η εγκατάσταση μεγάλων ανεμογεννητριών ρεύματος στα ψηλά βουνά που τους περιτριγυρίζουν. Εάν συμβεί αυτό, θα πληγωθεί καίρια το φυσικό περιβάλλον τού χωριού τους, θα επηρεαστεί αρνητικώς το μικροκλίμα του και θα πλήττεται εφεξής και διαρκώς η υγεία των ανθρώπων του.
Οι ίδιοι κάτοικοι πληροφορήθηκαν επίσης, ότι προωθείται από μερικούς η δημιουργία λατομείου αδρανών υλικών στην περιοχή Πόρος (τοποθεσία Μελίσσι). Είναι βέβαιον, ότι η λειτουργία ενός τέτοιου ρυπογόνου λατομείου στην εν λόγω κομβική περιοχή, που αποτελεί τη μοναδική δίοδο απρόσκοπτης κυκλοφορίας των ανέμων στην βουνοπερίκλειστη κοιλάδα τού Γέρμα, θα επηρεάζει σημαντικώς τη ζωή των κατοίκων τού χωριού και θα βλάπτει διαρκώς την υγεία τους.
Εξυπακούεται, ότι για όλα τα παραπάνω σημαντικά θέματα που απασχολούν τελευταίως τους Γερμανιώτες πρέπει να ερωτηθούν άπαντες οι υποψήφιοι Δήμαρχοι τού οικείου Δήμου που θα επισκεφτούν προσεχώς τον Γέρμα, καθώς και οι τοπικοί υποψήφιοι τού συνδυασμού τους, και να πάρουν ξεκάθαρη θέση επ’ αυτών.
Γιώργος Τ. Αλεξίου

Back to top button