Καστοριά

Καστοριά: Ανακαλύπτοντας τη θεραπευτική δύναμη του Ρέικι – Διήμερα σεμινάρια

Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν χαρακτηριστεί περίοδος αλλαγών σε πολλά επίπεδα κι ένας τομέας στον οποία σημειώθηκαν αυτές οι αλλαγές ήταν κι αυτός της θεραπευτικής με την εμφάνιση της ομοιοπαθητικής και του βελονισμού. Και αν κάποτε ακόμα κι αυτά τα δύο ήταν πεδία ανορθόδοξης διόρθωσης των προβλημάτων υγείας, σήμερα η εναλλακτική θεραπευτική κατακλύζει όλο και περισσότερο την καθημερινότητά μας αφού συνεχώς εμφανίζονται νέοι κι αποτελεσματικοί τρόποι διόρθωσης, καθαρισμού και αποκατάστασης του φυσικού μας σώματος.

Είτε το δεχόμαστε είτε όχι, οι πρωτεργάτες σε αυτό το κομμάτι ήταν οι λαοί της Ανατολής, αφού με τον πιο λιτό τρόπο ζωής κι απαλλαγμένοι από την ¨ορθότητα¨ του ορθολογισμού, μπορούσαν πιο εύκολα να αναζητούν την πνευματικότητα και να συνδέονται μέσα από αυτήν πολύ πιο διαφορετικά με το φυσικό τους σώμα. Μία από τις μεθόδους θεραπείας που μας έρχεται από την Ανατολή, και συγκεκριμένα από την Ιαπωνία, είναι και το ρέικι.

Η ιαπωνική ονομασία του είναι Ousoui Reiki Ryoho, που σημαίνει Μέθοδος Θεραπείας με Πνευματική Ενέργεια, και εισηγητής υπήρξε ο Μικάο Ουσούι, φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος. Κάποια στιγμή, ο Ουσούι ωθούμενος από ερώτηση που του έθεσε μαθητής του, άρχισε να αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θεράπευε ο Χριστός. Τι ήταν αυτό που έρρεε στα χέρια του Χριστού, και ήταν τόσο δυνατό ώστε οι ασθενείς να σηκώνονται από το κρεβάτι;

Οι αναζητήσεις του, σε συνδυασμό με νηστεία και προσευχή, έφεραν στην επιφάνεια τη γνώση της συμπαντικής ενέργειας που μας περιβάλλει και τη θεραπευτική της δύναμη και μαζί με αυτή γειώθηκε και η χρήση των συμβόλων, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στα πρωτόκολλα θεραπείας του ρέικι. Στην ουσία, το ρέικι χρησιμοποιεί την κοσμική ενέργεια, η οποία συγκεντρώνεται στα χέρια του θεραπευτή και μετά διαχέεται στο σώμα του δέκτη σε σημεία ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή με τον θεραπευτικό δρόμο που ακολουθούμε.

Τη δύναμη της συμπαντικής ενέργειας την έχει επαληθεύσει και η φυσική, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες δέχεται ότι όλα είναι ενέργεια, ακόμα και το φυσικό μας σώμα, μόνο που αυτό είναι η πιο πυκνή μορφή της. Στηριζόμενοι σε αυτήν την παραδοχή, μπορούμε να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο η ενέργεια μπορεί να έχει θεραπευτικό χαρακτήρα. Η ενέργεια θρέφει, γεμίζει, αποκαθιστά και διακρίνεται για την εσωτερική της ευφυΐα αφού πάντα, σε κάθε θεραπευτικό σχήμα, εκείνη ξέρει ποιο ακριβώς κανάλι να ακολουθήσει για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Πολύ συχνά, μάλιστα, οι θεραπευτές αναγκάζονται να υπακούσουν στη δική της ροή και να αφήσουν κατά μέρος όποια πρωτόκολλα έχουν διδαχτεί.

Στο ρέικι μπορεί να εκπαιδευτεί οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Είναι πανεύκολο να συνδεθεί κάποιος με την ενέργεια αφού υπάρχει στο κύτταρό μας ως μνήμη. Αρκεί να σκεφτούμε πως όταν πονάμε κάπου αυθόρμητα τοποθετούμε τα χέρια μας στο συγκεκριμένο σημείο, εκφράζοντας στην ουσία αυτήν την ξεχασμένη μνήμη. Στην εκπαίδευση μαθαίνουμε να φέρνουμε την ενέργεια στα χέρια, κατανοούμε και μαθαίνουμε την ενεργειακή μας ανατομία και εκπαιδευόμαστε σε τεχνικές και πρωτόκολλα θεραπείας.

Ο θεραπευτής συντονίζει τους μαθητές ώστε τα κανάλια τους να είναι ανοιχτά ανά πάσα στιγμή. Ο συντονισμός γίνεται μία φορά στη ζωή μας και ακόμα κι αν κάποιος δεν ασχοληθεί ποτέ με το ρέικι, αυτός δεν χάνεται ποτέ. Μπορεί λίγο να ατονήσει το κανάλι ροής, όμως εύκολα επιτυγχάνεται η αύξηση της δύναμής του. Τα επίπεδα εκπαίδευσης είναι τρία.

Στο πρώτο μαθαίνουμε την αυτοθεραπεία και διδασκόμαστε ενεργειακή ανατομία, στο δεύτερο εκπαιδευόμαστε στα σύμβολα και στη χρήση τους και στο πώς να δίνουμε θεραπεία σε άλλους αλλά και από απόσταση, ενώ στο τρίτο επίπεδο παίρνουμε το σύμβολο του δασκάλου και κατόπιν γινόμαστε εμείς συντονιστές.

Κάθε επίπεδο απαιτεί μια απόσταση του ενός από το άλλο τουλάχιστον δύο μηνών, ώστε να γίνεται πρακτική και να βιώνεται η διαδικασία ως εμπειρία. Για κάθε ένα ο χρόνος εκπαίδευσης που απαιτείται είναι δύο συνεχόμενες ημέρες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διδασκαλία, τους συντονισμούς και μια στοιχειώδη πρακτική που κάνει ο ένας μαθητής στον άλλον. Σε όλα τα επίπεδα δίνεται εγχειρίδιο με όλες τις πληροφορίες. Προσωπικά, επειδή έχω εκπαιδευτεί σε πολλά σχήματα, στα εγχειρίδιά μου περιλαμβάνω και γνώση που δεν αφορά το ρέικι για εμπλουτισμό των τεχνικών, ώστε οι θεραπείες των ασκουμένων μου να καθίστανται πιο δυνατές κι ολοκληρωμένες.

Με το ρέικι επιτυγχάνουμε φυσική, νοητική και συναισθηματική τόνωση, κάτι που έτσι κι αλλιώς βοηθά στην ισορροπημένη υγεία. Ενεργοποιείται η λειτουργία των οργάνων και των συστημάτων του σώματος, διορθώνονται ορμονικά προβλήματα, διαταραχές ή εξαρτήσεις, αποκαθίσταται η καλή κυκλοφορία του αίματος και η λειτουργία του λεμφικού και του νευρικού συστήματος και αντιμετωπίζεται η χρόνια κόπωση. Το ρέικι τονώνει και ηρεμεί το συναισθηματικό σώμα και χαρίζει γαλήνιο ύπνο και συμβάλλει στην αντιμετώπιση καταστάσεων φόβου, πανικού και κατάθλιψης. Φέρνει σε ισορροπία το γαστρεντερικό, διορθώνει αλλεργίες κ.ά.

Το ρέικι δεν δίνει μόνο ενέργεια σε έναν άτονο οργανισμό αλλά και αφαιρεί την περίσσεια αυτής για να φέρει την ισορροπία. Μπορούμε να δώσουμε σε όλους θεραπεία, εννοείται και στα αγαπημένα μας ζώα, τα οποία το λατρεύουν, ακόμα και στα φυτά. Με τον δεύτερο βαθμό μπορούμε να καθαρίζουμε ενεργειακά και το σπίτι μας ή τον χώρο εργασίας μας. Επίσης να καθαρίζουμε ή να τονώνουμε τις σχέσεις όλων των ειδών. Μπορούμε να ενισχύσουμε θετικά μια ιδέα ώστε να υλοποιηθεί στο μέλλον με τον πιο θετικό τρόπο, μπορούμε ακόμα να πάμε και στο παρελθόν και να δουλέψουμε τραύματα απενεργοποιώντας την επίδραση που ασκούν επάνω μας. Ή να απελευθερώσουμε φόβους, αρνητικά συναισθήματα, ενοχές, τον θυμό και γενικότερα ό,τι μπλοκάρει την ύπαρξή μας. Επίσης κάποιος μπορεί να κάνει συνεδρίες απλώς για προληπτικούς λόγους, για να έχει γερό ανοσοποιητικό και για να νιώθει γενικά ήρεμος και υγιής. Ο κατάλογος δεν σταματά.

Το ρέικι είναι η πιο απλή μέθοδος θεραπείας γι’ αυτό και μπορούν όλοι να γίνουν θεραπευτές και η δύναμή της βρίσκεται ακριβώς στην απλότητά της. Είναι μία μέθοδος εναρμόνισης και ένωσης με τον εσωτερικό μας εαυτό. Ένας τρόπος να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη και ταυτόχρονα ένα κανάλι βαθιάς σύνδεσης με όλες τις υπάρξεις επάνω στη Γη, αλλά και με την κοσμική αγκαλιά. Απόλυτα ασφαλής, ανακουφιστική και λυτρωτική.

Εδώ να σημειώσουμε πως καμία εναλλακτική θεραπεία δεν αντικαθιστά την ιατρική και τις συστάσεις του γιατρού ή τη φαρμακευτική αγωγή. Για όλες τις θεραπείες που κάνω πάντα ζητώ από τους πελάτες, αν έχουν κάποιο σύμπτωμα, να επισκεφθούν πρώτα τον γιατρό, γιατί κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει, πόσο μάλλον να κάνει διάγνωση. Προσωπικά συνεργάζομαι με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, με ψυχολόγο αλλά και με παιδοψυχολόγο, ώστε να μπορώ να έχω σφαιρική γνώση κάθε θέματος που αντιμετωπίζω.

Είναι μύθος ότι η εναλλακτική μπορεί να διορθώσει τα πάντα για πολλούς λόγους, οι οποίοι δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ. Ο εναλλακτικός θεραπευτής απαιτείται να είναι ταπεινός, να μελετάει συνέχεια, να έχει γνώσεις και να αφουγκράζεται. Και κυρίως απαιτείται να έχει την πρόθεση να προσφέρει μόνο το καλό. Και να εμπνέει εμπιστοσύνη με την προσωπικότητά του, ώστε να χτιστεί μια σχέση απρόσκοπτης συνεργασίας με τον πελάτη.

Για τα διήμερα σεμινάρια που διοργανώνω στην πόλη της Καστοριάς μπορείτε να απευθύνεστε στο email [email protected] ή στο τηλέφωνο 694 694 72 30 για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Δήμητρα Μαρίνα Κεφάλα

Ολιστική Θεραπεύτρια και Σύμβουλος Web site: zenzin.gr

Facebook: Δήμητρα Κεφάλα Ζεν Ζην

Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών και Συμβουλευτικής
«Δήμητρα Κεφάλα Ζεν Ζην»

Back to top button