Καστοριά

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Με το θάρρος της γνώμης


Τελειώνει το 2023, χρονιά κατά την οποία έκλεισαν επίσης μία πλήρης τετραετής κοινοβουλευτική αλλά και αυτοδιοικητική περίοδος (2019-23). Στην Καστοριά προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 15 χρόνων,η σήραγγα της Κλεισούρας. Ένα σπουδαίο έργο για την πραγματοποίηση του οποίου συνέβαλα καθοριστικά και γιαυτό αισθάνομαι ξεχωριστή χαρά και υπερηφάνεια.Τέτοια μεγάλα έργα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών,τα οποία πρέπει να υπάρχουν κοντά. Γιαυτό και αποτελεί ευτυχή συγκυρία η επαναλειτουργία του λατομείου από ιδιωτική επιχείρηση, με παραχώρηση χρήσης από τον Δήμο, μετά το ναυάγιο πριν πολλά χρόνια της ΜΑΚΕΔΝΟΣ.
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το μεγάλο μεταρρυθμιστικό της έργο πριν λίγες μέρες με υπουργική τροπολογία ρύθμισε πολλές εκκρεμότητες δημοτικών επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα.Μέσα σε αυτές δίνεται ανάσα στα αδιέξοδα που είχε και η ΜΑΚΕΔΝΟΣ. Από την μεριά μου τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια έπραξα ό,τι μου αναλογούσε στην διευκόλυνση της επαναλειτουργίας, γιατί ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο έργο δεν μπορεί να εκτελεσθεί χωρίς την ύπαρξη κοντά αδρανών υλικών σε λογικές τιμές.
Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να στηλιτεύσω συμπεριφορές που επιτείνονται τους τελευταίους μήνες. Τα Φ.Μ.Ε. (Φιλικά Μέσα Ενημέρωσης όπως ευφυώς τα αποκαλεί εδώ και χρόνια τοπικός δημοσιογράφος, ίσως ο πιο έγκυρος), διογκώνουν υπερτονίζοντας γεγονότα και δεν αναδεικνύουν ή αποκρύπτουν άλλα σημαντικότερα (ο ευρών το γιατί… αμειφθήσεται).
Φαινόμενα των καιρών τα οποία πρέπει να μας προβληματίσουν ως πολίτες μιας δημοκρατικής πολιτείας και αναφέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
α) Δύο μήνες πριν Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ ΠΡΩΤΗ φορά δίνει κοινή συνέντευξη σε πολιτικό γραφείο και έκτοτε ουδεμία δράση από την κομματική οργάνωση εντός και εκτός γραφείων, αυτό όμως δεν αφορά όλη την τοπική κοινωνία,
β) Δύο ημέρες πριν πολύ σοβαρότερο, γιατί οι θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ΠΑΝΤΟΤΕ δίνουν συνεντεύξεις από το γραφείο τους ή έστω σε ουδέτερο χώρο και ΠΟΤΕ σε πολιτικό γραφείο. Η συνέχεια όμως και ποια θα είναι αυτή αφορά ΟΛΗ την τοπική κοινωνία, γιατί άλλο κόμμα άλλο Δήμος. Εκτός εάν κάποιοι υιοθετούν το <σφάξε με αγά μου να αγιάσω> ή γιατί είναι και επίκαιρο να μην μπερδεύουμε το φύλο, εάν κάποιοι <σφάζονται να προσκυνήσουν> στην αυλή του πριγκιπάτου της νέας μικρής (αναδεικνυθησομένης) τοπικής… Εβίτα Περόν.
Κ α λ ή Π ρ ω τ ο χ ρ ο ν ι ά
και
Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α
Ζήσης Τζηκαλάγιας

Καστοριά 30 Δεκεμβρίου 2023

Με ειδική τροπολογία της κυβέρνησης συνεχίζει τη λειτουργία της η ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ (βίντεο)

 

 

Back to top button